Jul 10, 2017

Harga Frisolac Step 1


"I love milk!"

Farrel since 3 month minum Frisolac.
Sekotak 600g tu tahan seminggu.
Darab 2 kotak. Satu kotak kat umah, satu kotak lagi umah baby sitter.
Sebulan lebih kurang 4-5 kotak.
Then, mama papa is botak. Lol.
Frisolac is well-known as susu mahal.
Tapi memandangkan perut farrel bekerjasama secara baik dengan susu tersebut jadi mama teruskan je sambil redha dan husnuzon rezeki untuk farrel sentiasa ada.

Dari mula minum 2aun, up umur jumlah aun nya pun up jugak.
Sekarang 9month 7-8aun berkali-kali sehari.
Mama is suka kalau farrel minum susu.
By the time dia takde mood nak minum tu yg mama risau.

Even dah start makan, demand farrel terhadap susu adalah masih tinggi.
Since demand tinggi, mama kerap kena cari supply.
Kadang pegi satu2 kedai habis stok, jadi mana-mana tempat yg mama singgah beli barang mama grab je susu ni. Tu pn kalau memang nak restock susu farrel la.
Bila selalu beli dan tempat belinya adalah tak tetap, mama dapat bandingkan harga. Rupanya tak sama harganya. Ingatkan all this while fixed price. Huhu.

Berikut mama senaraikan harga Frisolac 600g (0-12bulan) mengikut store.

99Speedmart: RM59.80
Mydin Bukit Jelutong: RM60.90
Giant Sec13 Shah Alam: RM61.90
Nirwana (Kuantan): RM62.80

Dah tentu la mama beli kat 99Speedmart. Afterall itu yg paling dekat dengan rumah pun hehe.
Btw, harga kat store2 ni pun ada pasang surutnya if ada promotion or best deals.
99Speedmart pun tak semua daerah dan negeri ada cawangan. Boleh tengok cawangan 99Speedmart kat sini sebagai rujukan.

Harga yg dalam tin mama tak tahu sebab pernah beli sekali je and mama tak suka lid dia mudah deceroboh oleh semut. Almaklumlah dapur mama banyak semut pasai owner dapur rumah ni manis. *panggg!*