Posts

Showing posts from 2010

Cinta Pepatung

cinta??
perasaan suci? luahan rasa sebenar? atau hanya permainan hati ??
cinta?? harus ade pengorbanan.. mungkin berbaloi mungkin jugak tak!
umpamanya menjudikan satu perasaan
harapan? betul. ada cinta pasti akan ada harapan.. harapan bertemu impian atau 
harapan hanya tinggal harapan. harapan setinggi-tinggi langit, kalau jatuh sakitnye membingit!
macam pepatung..terus dan terus mengejar matahari, menakluk cintanya kepada cahaya yg mustahil ! akhirnya jatuh terpatah sayap.. atau,,, hanya dapat bertemankan pantulan cahaya  dicerminan permukaan kaca yg rapuh.. palsu..... apa pilihan yg ade? 
sungguh tak adil utk si pepatung yg setia!
itulah hukum dunia! mungkin.... mengejar yg mustahil, menghargai yg kaca. masih ada ke waktu berpaling? masih ada ke ruangnya nanti? atau hati bakal menjadi patung.
kate org...-fight 4 your love!!.... ehh...betul ke? Farid Kamil cakap, "cinta yg dicari akan pergi, cinta sejati kekal abadi" ahaa ape cerr der......ada berani ?? harussss! bak kate Radja, cinta datang dari Tuhan.…

bunyi semboyan itu

apakah tandanya?? apakahh?? ohh! mulanya peperangan memerah otak, menakluk ayat! berbekalkan rifal faber castell 0.7mm, berpelurukan buncho 2B.....
- International Trade 26/10 - Fundamentals of Insurance 6/11 - Personal Finance 9/11 - Information Technology in Business 14/11
aku bukanlah peminat bahan-bahan bacaan ilmiah tapi, ayuh! pulun yukk!!

cubaan pertama

pertama kali menghadap blog, tujuannye bukan nk cari publisiti..betul ! hanye berkongsi 
blog tak perlukan pendengar  maka, takde la istilah terpakse dan dipakse..
selain tu, aku buat blog ni sebab tak mau lagi dikatakan bute IT..yeah! mungkin agk lambat dari orang lain yg dah menyusun berduyun-duyun ayat  tapi, bak kate omputeh  - better late than never-