Posts

Showing posts from November, 2012
Ku menanti sang kekasih Dalam sunyi ku bersuara lirih Yang berganti hanya buih Yang sejati tak akan berdalih
Lembaran putih telah terpilih Dan demi cinta
Ku tepiskan semua keraguan jiwa Dan ku ganti dengan kepastian Hatiku ini mulai mengerti Dan berani tuk menyambut janji


Menyambut Janji Letto

That is the because

Flowers are the sweetest things God ever made, and forgot tu put a soul into. Thats why He gave me you.
Boy : I'm superhero. Guess my name. Girl : Superman ? Ironman ? Boy : No. Yourman.
sumber (fb)

a moment to remember

Image
sekali lafaz dan, sah.. tahniah sis..
"ohhh... khuluqqq ..."
haha.. kau buat lawak kan bro.
eh slh, abang iparku !
*buat tok kadi gelak je pabile beliau tersalah pronouns*
nebes lettew!

selesai penyerahan mas kahwin, selesai doa diaminkan, hujan turun seiring rahmat. syahdu. :')
esoknye, reception day, pun hujan jugak..


ah, beliau ni pembawa bunga manggar lencun ok! terbaik kau dikk. dah kompang, flower girl, rombongan lelaki, semua melangkah dlm hujan 
sanggup! demi mengiringi pengantin.
tetibe suasane nampak romantik uh time tu.
haha siyes tak tipu!
ni pulak antara hantaran-hantaran yg tak sempat nak dibawak keluar disebabkan hujan,
for him and for her..
l.o.v.e







decor yg sgt cute ! credit to mak ne, mak chu, mak long, dan semua mak2 lah yg bersengkang mate dari mlm bwk ke subuh. TERBAEK.
a moment to remember..

setia malaysia

Demi negara yang tercinta
Dicurahkan bakti penuh setia Demi raja yang disanjung tinggi Kesetiaan tak berbelah bagi

Kepada pemimpin kepada rakyat Khidmat diberi penuh taat Sama bekerja sama berusaha Setia berkhidmat untuk semua

Rela berkorban apa saja Amanah bangsa tetap dijaga Kami berikrar penuh setia Demi agama bangsa dan negara

Setia Malaysia
Im not telling you a Liar Im telling you only Truth. Sincerely.

Menanti

" How deep is your love, How deep is your love, How deep is your love.. I really need to learn Cause we're living in a world of fools.. "
Bukan tiada percaya, Bukan jua memaksa, kerna ku tahu, tiada cinta tanpa harapan, kau pun tahu.  harapan setinggi awan itu anganan cuma,  ku cuba, dan kucuba untuk berpijak kembali. kerna saat jatuhnya akan ketemu jua. aku berhenti berharap. kerna ku tahu, kunci itu di tangan mu. aku berhenti berharap... sambutlah gapaianku andai kau tahu, aku disini untukmu.

Wondering

I know your eyes in the morning sun I feel you touch me in the pouring rain And the moment that you wander far from me I wanna feel you in my arms again
And you come to me on a summer breeze Keep me warm in your love and then softly leave And It's me you need to show How deep is your love
How deep is your love, How deep is your love I really need to learn Cause we're living in a world of fools Breaking us down When they all should let us be We belong to you and me
I believe in you You know the door to my very soul You're the light in my deepest darkest hour You're my saviour when I fall And you may not think I care for you When you know down inside That I really do And it's me you need to show How deep is your love...

How Deep is Your Love Bee Gees
Image
Kompang dipalu berlagu mengganti gamelan, Menyambut kedatangan tetamu Kedah, Selamat Pengantin Baru kami ucapkan, Semoga Ezzaty-Husni bahagia hingga ke Jannah ..

hypothesis

Image
The more I like you, the more I hate myself.
Image

pengingat setia

Image
Lagu menjadi rindu,
Rindu menjadi lagu.
Menari terus seiring irama hati,  
Cukup untuk membuahkan senyuman
walau kedengarannya sama...
Tiada kujemu andai itu pengubat rasa,
Menemukan gapaian yg tidak tercapai dek tangan.
Jawablah bintang,
apakah disana juga merasa suatu yg sama ?
Sampaikanlah jiwa ini biar dia turut merasai..





kita minum dulu!

Image
teringat zaman2 skolah menengah, zaman2 duk hostel dulu. nak study je mesti carik milo dulu. takpun kalau lapa tengah2 malam, ramai2 melantak megi. beratur la mak jemah, cik kiah, pah bedah kat depan water cooler tuh duk tadah air panas dalam magkuk tak kurang jugak yang bawak flask. sampai la satu ketika, kecoh air water cooler tu bertukar warne. dari putih jadik cokelat kuning. makaihh karat ! eeuwww kalau minum mau bocor perut weh. lalu, sejak dari itu water cooler tersebut mendapat gelaran baru, water killer.. itulah sejarahnye. dari itu, aku dah tak percaya lagi dengan water cooler. aku lagi suke beli air botol.
bottle water pulak rupa-rupanya terbahagi dua. ade 'natural mineral water' ade jgk 'drinking water'  dan kedua2 jenis air ini berbeza. kepada yang dah tahu, syabbasss! kepada yang belum tau same la kite. meh nak share.
natural mineral water adalah underground water yg mengandungi mineral, vitamin dan garam galian. Yang sepatutnye ade dlm air minuman kite lah. boleh baca secar…