Nov 29, 2012


Ku menanti sang kekasih
Dalam sunyi ku bersuara lirih
Yang berganti hanya buih
Yang sejati tak akan berdalih

Lembaran putih telah terpilih
Dan demi cinta

Ku tepiskan semua keraguan jiwa
Dan ku ganti dengan kepastian
Hatiku ini mulai mengerti
Dan berani tuk menyambut janji


Letto

That is the because


Flowers are the sweetest things God ever made,
and forgot tu put a soul into.
Thats why He gave me you.

Nov 26, 2012


Boy : I'm superhero. Guess my name.
Girl : Superman ? Ironman ?
Boy : No. Yourman.

sumber (fb)

Nov 23, 2012

a moment to remember



sekali lafaz dan, sah..
tahniah sis..
"ohhh... khuluqqq ..."
haha.. kau buat lawak kan bro.
eh slh, abang iparku !
*buat tok kadi gelak je pabile beliau tersalah pronouns*
nebes lettew!


selesai penyerahan mas kahwin, selesai doa diaminkan,
hujan turun seiring rahmat.
syahdu. :')
esoknye, reception day, pun hujan jugak..



ah, beliau ni pembawa bunga manggar
lencun ok! terbaik kau dikk.
dah kompang, flower girl, rombongan lelaki, semua melangkah dlm hujan 
sanggup! demi mengiringi pengantin.
tetibe suasane nampak romantik uh time tu.
haha siyes tak tipu!

ni pulak antara hantaran-hantaran yg tak sempat nak dibawak keluar disebabkan hujan,
for him and for her..
l.o.v.e








decor yg sgt cute !
credit to mak ne, mak chu, mak long, dan semua mak2 lah
yg bersengkang mate dari mlm bwk ke subuh.
TERBAEK.

a moment to remember..



guest book untuk kenangan hari tua. hahaa.
agak berjaya lah slogan dlm pantun uh
since tuan2 dan puan2 yg dtg hari tu sudi utk meninggalkan ucapan..
credit to ME. boleh ? haha. (nak jugak)
aku, selaku family pengantin mengucapkan terima kasih kepada semua yg tolong,
sedara mara dan tetamu yg datang dari jauh, selangor, johor, penang,
trimas all.. :')

selepas hujan,

pengantin bergerak utk shoot outdoor..
special dedicated to you both,
hold tight to the journey of Allah, In Shaa Allah..












like a queen ! sukee..

and here the candid moments,





Semoga Bahagia Hingga Ke Jannah...
love.love.love.love both.

Nov 19, 2012

setia malaysia




Demi negara yang tercinta
Dicurahkan bakti penuh setia
Demi raja yang disanjung tinggi
Kesetiaan tak berbelah bagi

Kepada pemimpin kepada rakyat
Khidmat diberi penuh taat
Sama bekerja sama berusaha
Setia berkhidmat untuk semua

Rela berkorban apa saja
Amanah bangsa tetap dijaga
Kami berikrar penuh setia
Demi agama bangsa dan negara



Im not telling you a Liar
Im telling you only Truth.
Sincerely.

Nov 16, 2012

Menanti


" How deep is your love,
How deep is your love, How deep is your love..
I really need to learn
Cause we're living in a world of fools.. "

Bukan tiada percaya,
Bukan jua memaksa,
kerna ku tahu, tiada cinta tanpa harapan,
kau pun tahu.
 harapan setinggi awan itu anganan cuma,
 ku cuba, dan kucuba untuk berpijak kembali.
kerna saat jatuhnya akan ketemu jua.
aku berhenti berharap.
kerna ku tahu, kunci itu di tangan mu.
aku berhenti berharap...
sambutlah gapaianku andai kau tahu,
aku disini untukmu.

Wondering


I know your eyes in the morning sun
I feel you touch me in the pouring rain
And the moment that you wander far from me
I wanna feel you in my arms again

And you come to me on a summer breeze
Keep me warm in your love and then softly leave
And It's me you need to show
How deep is your love

How deep is your love, How deep is your love
I really need to learn
Cause we're living in a world of fools
Breaking us down
When they all should let us be
We belong to you and me

I believe in you
You know the door to my very soul
You're the light in my deepest darkest hour
You're my saviour when I fall
And you may not think
I care for you
When you know down inside
That I really do
And it's me you need to show
How deep is your love...


How Deep is Your Love
Bee Gees

Nov 14, 2012




Kompang dipalu berlagu mengganti gamelan,
Menyambut kedatangan tetamu Kedah,
Selamat Pengantin Baru kami ucapkan,
Semoga Ezzaty-Husni bahagia hingga ke Jannah ..

Nov 9, 2012

hypothesis



The more I like you,
the more I hate myself.

Nov 7, 2012



Nov 5, 2012

pengingat setia

Lagu menjadi rindu,
Rindu menjadi lagu.
Menari terus seiring irama hati,  
Cukup untuk membuahkan senyuman
walau kedengarannya sama...
Tiada kujemu andai itu pengubat rasa,
Menemukan gapaian yg tidak tercapai dek tangan.
Jawablah bintang,
apakah disana juga merasa suatu yg sama ?
Sampaikanlah jiwa ini biar dia turut merasai..





Nov 2, 2012

kita minum dulu!

teringat zaman2 skolah menengah, zaman2 duk hostel dulu.
nak study je mesti carik milo dulu.
takpun kalau lapa tengah2 malam, ramai2 melantak megi.
beratur la mak jemah, cik kiah, pah bedah kat depan water cooler tuh duk tadah air panas dalam magkuk tak kurang jugak yang bawak flask.
sampai la satu ketika, kecoh air water cooler tu bertukar warne.
dari putih jadik cokelat kuning. makaihh karat !
eeuwww kalau minum mau bocor perut weh.
lalu, sejak dari itu water cooler tersebut mendapat gelaran baru, water killer..
itulah sejarahnye.
dari itu, aku dah tak percaya lagi dengan water cooler.
aku lagi suke beli air botol.

bottle water pulak rupa-rupanya terbahagi dua.
ade 'natural mineral water' ade jgk 'drinking water' 
dan kedua2 jenis air ini berbeza.
kepada yang dah tahu, syabbasss!
kepada yang belum tau same la kite.
meh nak share.

natural mineral water 
adalah underground water
yg mengandungi mineral, vitamin dan garam galian.
Yang sepatutnye ade dlm air minuman kite lah.
boleh baca secara details kat blog Dr. Zubaidi 

drinking water
adalah air yg dirawat
melalui proses reverse osmosis (RO).
ia dirawat utk membuang dan menapis bakteria, 
kotoran dan kuman.
tapi yg tak bagusnye ia menapis secara drastik termasuklah 
jadi, kite hanye minum air semate-mate. sad huh ?
tapi itu lebih baik dpd water killer tadi. Haha.

Tapi agak menyeksakan la nak duk tenung label botol air yg tulisan bersaiz semut tu untuk figure out yang mana mineral water, yang mane drinking water.
jadi, utk mengelakkan mata pengguna juling, Ministry of Health (MOH) dah pun menetapkan caps colour utk memudahkn pembezaan.
Penutup pelbagai warna (mengikut brand) untuk mineral water dan penutup bewarna putih untuk drinking water (semua brand).