Aug 28, 2012

tablefortwo



tour raya


antare cerite raye kite ...
open house, tour raye dari rumah ke rumah,
berkumpul - bergelak ketawe - bahan membahan,
kami jgk merayekan usie persahabatan yg dah pun genap 10 tahun.
perlu ke nak cakap ? 
perlu ! sebab aku takde idea. 



cume taun ni tak dpt nak kumpulkan semua.
ciput je yg ade hah. memandangkan masing2 dah bekerjaye. alasan !
dari siang bawak ke mlm.
ade yg baru habis keje, ade yg nak gi men futsal tangguh dulu,
sanggup dtg demi menjage hati kawan-kawan yg dah nak berangkat balik keesokan hari.
Thanks korang.
sebenarnye terharu.. diorang ni buat mkn2 khas utk kitorang yg jauh n jarang balik. antarenye :

sabariah
seswai dgn namenye, beliau balik sabah. study.
mencabar hidup kau.

fiqa
balik ganu. study jugak.
dah nak masuk 3 taun duk sane tapi tak pernah bwk balik keropok.
kthanx.

aku a.k.a hhj ...
err ,,,

dan mereka2 yg sanggup dtg demi menjage hati,
khames, hafiz, syed, farhan.
korang best walaupun joke korang tak berape nak joke. eh.


yg paling penting,

fazrol. 
photographer of the day and nite merangkap tuan rumah.
dan kembar,

nazrol.
kalau bukan sebab twin nih, sate tak terbakar. ehehe ...



thanks korang. kawen jangan lupe jemput :')

Aug 23, 2012


tahun ni ite wane pink ! hikkks ...





Aug 22, 2012

rendang beracun

selain dari padi kaler hijau, bersalam-salaman cium pipi kiri kanan,
nangis-nangis mase bermaafan tanda banyak nau dosenye,
aku n family jugak menyambut 1 syawal dgn keracunan makanan lengkap dgn ciritbiritnye. melantak tak hingat.
sile salahkan cilibo expired, bukan nafsu makan.
punyelah sedapnye rendang mcm2 jenis rendang.
rendang ayam, rendang daging, kuah kacang. 
totally out.
1 rumah merana. dah beratur nak masuk toilet. 
nasib baik la pada hari kejadian tu 2 keluarga je yg ade.
ubat ciritbirit habis sepapan pun tak jln. punyelah tanak mengaku keracunan sebab taknak dari bilik kecik (jamban) ke bilik besar (wad).
sampai la mlm raye ke 3 baru semua racun berjaya dinyahtinjakan dari badan semua org..
dan2 wabak dah habis, abg sepupu bini dan 2 anak sampai.
"hah ? keracunan ?? ishh dahsyat tuh.."
aihh untunglah kau sampai lambat bangg.
mak sedare depan umah pulak dtg, " yg keracunan nye dah baik ke ?"
kritikal nau bunyinye tu chik..
balik pulak mak sedare bersepuluh, campur menantu 2, cucu 2 = 14 org..
"hah ? sape yg makan racun ?? "
kbye. -.-'

Aug 19, 2012







Aug 13, 2012

part of me


Couldn't stand to be kept away
Just for the day from your body
Wouldn't want to be swept away
Far away, from the one that i love

Hold me now,
It,s hard to say im sorry
I just want you to know
Hold me now
It's hard to say im sorry
I could never let you go

After all that we've been through
I will make it up to you
I promise to
And after all that's been said and done
You're just a part of me i cant let go
...



Westlife

Aug 10, 2012

skin care : foundie


tetibe dtg mud gurlie gurlie lak.
terasa la nak hikayat psl mekap. giteww.

Carrot Foundation by Skin Food

foundie nih pun 7 free.
like always, avoid chemichal.
foundation nih berasaskan kebaikan lobak.
jadik seswai sgt la label food therapy tuh.


ni rupe penuh beliau. dtgnye dlm 2 kaler. 
light beige (no1)
natural beige (no2)
sebabkan dia ade 2 kaler je, agak susahla nak matchkn dgn warna kulit.
jadi nasihat aku, kalau korang suka mekap nampak natural,
light beige utk yg kulit cerah, dan sebaliknye lah.


ini rupe dlm dia
just press and it served.
bab oily atau tak, aku tak sure la pulak.
ace terai and error.
harge utk sebotol (45ml) RM 58 kalau tak silap.
 bagi yg tak suke pakai BB Cream tu blh la cuba foundation ni.
sangat ringan dan berasaskan carrot.
selamat mencuba.

Aug 9, 2012

fragile



I cant fight this feeling any longer
And yet Im still afraid to let it flow
What started out as friendship, has grown stronger
I only wish I had the strength to let it show

And even as i wander
Im keeping you in sight
You're candle in the window
On a cold, dark winters night
And Im getting closer than I ever thought I might

And I cant fight this feeling anymore
I've forgotten what I started fighting for
Its time to bring this ship into the shore
And throw away the oars
Baby I cant fight this feeling anymore
...



Reo Speedwagon / Glee cast

Aug 8, 2012

thousand pieces





If the hero never comes to you
If you need someone, you're feeling blue
If you wait for love, and you're alone
If you call your friends, nobody's home
You can run away but you cant hide
Through a storm and through a lonely night
Then i'll show you there's a destiny
The best things in life, they are free

But if you wanna cry, cry on my shoulder
If you need someone, who cares for you
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes i show you what real love can do
...




Deutschland Sucht Den Superstar