Posts

Showing posts from August, 2012

tablefortwo

Image

tour raya

Image
antare cerite raye kite ... open house, tour raye dari rumah ke rumah, berkumpul - bergelak ketawe - bahan membahan, kami jgk merayekan usie persahabatan yg dah pun genap 10 tahun. perlu ke nak cakap ?  perlu ! sebab aku takde idea. 


cume taun ni tak dpt nak kumpulkan semua. ciput je yg ade hah. memandangkan masing2 dah bekerjaye. alasan ! dari siang bawak ke mlm. ade yg baru habis keje, ade yg nak gi men futsal tangguh dulu, sanggup dtg demi menjage hati kawan-kawan yg dah nak berangkat balik keesokan hari. Thanks korang. sebenarnye terharu.. diorang ni buat mkn2 khas utk kitorang yg jauh n jarang balik. antarenye :
sabariah seswai dgn namenye, beliau balik sabah. study. mencabar hidup kau.

fiqa balik ganu. study jugak. dah nak masuk 3 taun duk sane tapi tak pernah bwk balik keropok. kthanx.
aku a.k.a hhj ... err ,,,
dan mereka2 yg sanggup dtg demi menjage hati, khames, hafiz, syed, farhan. korang best walaupun joke korang tak berape nak joke. eh.

yg paling penting,

fazrol.  photographer of the day and nite m…
Image
tahun ni ite wane pink ! hikkks ...




rendang beracun

selain dari padi kaler hijau, bersalam-salaman cium pipi kiri kanan,
nangis-nangis mase bermaafan tanda banyak nau dosenye,
aku n family jugak menyambut 1 syawal dgn keracunan makanan lengkap dgn ciritbiritnye. melantak tak hingat.
sile salahkan cilibo expired, bukan nafsu makan.
punyelah sedapnye rendang mcm2 jenis rendang.
rendang ayam, rendang daging, kuah kacang. 
totally out.
1 rumah merana. dah beratur nak masuk toilet. 
nasib baik la pada hari kejadian tu 2 keluarga je yg ade.
ubat ciritbirit habis sepapan pun tak jln. punyelah tanak mengaku keracunan sebab taknak dari bilik kecik (jamban) ke bilik besar (wad).
sampai la mlm raye ke 3 baru semua racun berjaya dinyahtinjakan dari badan semua org..
dan2 wabak dah habis, abg sepupu bini dan 2 anak sampai.
"hah ? keracunan ?? ishh dahsyat tuh.."
aihh untunglah kau sampai lambat bangg.
mak sedare depan umah pulak dtg, " yg keracunan nye dah baik ke ?"
kritikal nau bunyinye tu chik..
balik pulak mak sedare bersepuluh, campur mena…
Image

part of me

Image
Couldn't stand to be kept away Just for the day from your body Wouldn't want to be swept away Far away, from the one that i love
Hold me now, It,s hard to say im sorry I just want you to know Hold me now It's hard to say im sorry I could never let you go
After all that we've been through I will make it up to you I promise to And after all that's been said and done You're just a part of me i cant let go ...


Hard To Say I'm Sorry Westlife

skin care : foundie

Image
tetibe dtg mud gurlie gurlie lak. terasa la nak hikayat psl mekap. giteww.
Carrot Foundation by Skin Food
foundie nih pun 7 free.
like always, avoid chemichal. foundation nih berasaskan kebaikan lobak. jadik seswai sgt la label food therapy tuh.

ni rupe penuh beliau. dtgnye dlm 2 kaler.  light beige (no1) natural beige (no2) sebabkan dia ade 2 kaler je, agak susahla nak matchkn dgn warna kulit. jadi nasihat aku, kalau korang suka mekap nampak natural, light beige utk yg kulit cerah, dan sebaliknye lah.

ini rupe dlm dia just press and it served. bab oily atau tak, aku tak sure la pulak. ace terai and error.
harge utk sebotol (45ml) RM 58 kalau tak silap.  bagi yg tak suke pakai BB Cream tu blh la cuba foundation ni.
sangat ringan dan berasaskan carrot.
selamat mencuba.

fragile

Image
I cant fight this feeling any longer And yet Im still afraid to let it flow What started out as friendship, has grown stronger I only wish I had the strength to let it show
And even as i wander Im keeping you in sight You're candle in the window On a cold, dark winters night And Im getting closer than I ever thought I might
And I cant fight this feeling anymore I've forgotten what I started fighting for Its time to bring this ship into the shore And throw away the oars Baby I cant fight this feeling anymore
...


Cant Fight This Feeling  Reo Speedwagon / Glee cast

thousand pieces

Image
If the hero never comes to you If you need someone, you're feeling blue If you wait for love, and you're alone If you call your friends, nobody's home You can run away but you cant hide Through a storm and through a lonely night Then i'll show you there's a destiny The best things in life, they are free
But if you wanna cry, cry on my shoulder If you need someone, who cares for you If you're feeling sad, your heart gets colder Yes i show you what real love can do ...



Cry On My Shoulder Deutschland Sucht Den Superstar