Posts

Showing posts from June, 2012
Image
kawan-kawan, skip sarapan pagi itu termasuk dlm 10 perkara yg merosakkan otak.

sarapan pagi saye hari ini. anda pule ?

ite budak baru belajar

hari ni hari pertame nuyin masuk kelas. mak anta. ini tadika kedua ite. jauhnye tadika perpaduan Tmn Sru Ku sampai kena bwk beskal. (tipu) sebab nanti mak suh balik senirik ! kt dlm pgr dh penuh dgn beskal bdk2 lain. muke bertukar pucat.
beskal diorang sume 2 tayar je lahh ! dari jauh budak2 kat dlm tertoleh2 keluar. mak aih bunyi 2 roda tepi beskal ite sgt menarik perhatian ! setel register, "mak bwk la balik semule beskal nih" kate aku. sebab, beskal aku la satu2nye beskal yg ade extension roda tepi kiri kanan yg park kt halaman tadika tu.  shame on me -.-
dan apakah perasaan mak aku mengheret basikal beroda tepi tu sampai rumah.
terima kasih mak..
ite suke time beratur pepagi. sebab ade nyanyi2. haha *lagu negaraku je pon* 
agaknye tadika sekarang dah nyanyi lagu K-pop kot. time rehat pulak time yg ditunggu. exited nak tau cekgu msk ape. lps dh amik tempat, cikgu pun mule agihkan bekfes.. 1st bekfes ite kt tadika tu ite dpt air milo.. pehh terbaek.. tibe nk msuk mulut, hidung dpt menge…

petua : ais

Image
liang roma besar dan kasar ? haa instead of korang ngilukan gigi kunyah ais,  ace cube lumur ais tuh kat muka. ehh ?? tak percaye ?  tak tipu, ini salah satu beauty regime aku pepagi. kate Pn Vitagen, "Perkara yg baik elok dikongsikan bersame" ~
Cara-cara : lepas cuci muka, amik 1 ketul ice cube, sapu seluruh muka. kalau korang jenis yg pakai toner, lumur ais tuh sebelum sapu toner.
Kesan : liang roma mengecik, sesuai dgn sifat ais tu yg sejuk. kulit juge rase tegang dan sgt selesa.  heaven ~
kalau jenis yg kerap apply mekap pulak, mekap senang rata. dan dgn lumur ais jgk, blh elakkan mekap dpd menyumbat liang roma kite.
dan rupenye banyak lagi manfaatnye ais ni  fakta atau auta ? sile la ber ais cube.
Sekian.