Jul 31, 2012

31 JULY

Takde pejuang kemerdekaan, tak merdeka la kite.
Tak merdeka, takde la kite kenal ape itu askar dan polis.
Takde askar dan polis, tak amanlah Malaysia.
tak aman M'sia, takde nye atlet M'sia ke London ber Olimpik.
jadik ,,, Selamat Hari Pahlawan !
ditujukan khas kpd pejuang2 kemerdekaan M'sia My Syg yang masih ada mahupun yg telah ke rahmatullah, abang2 dan kakak2 polis, 
encik2 dan puan2 askar, tak lupe jgk
pahlawan2 olimpik kite yg tgh bermandi peluh kat London uh.
1 Malaysia 1 Emas! eh. 
sile jgn.. hewhew.
ohh yg terpenting, selamat hari pahlawan jugak kpd mak dan ayah kite.
mereka juge pejuang sebenar, bukan?
:)

Jul 25, 2012

I Admire You Most

kthanksbye.

Jul 24, 2012

Ahlan Wasahlan : 1 Ramadhan

Alhamdulillah..
dpt jgk ber Ramadhan pertama dgn family.
tak mcm taun2 lepas, berpose di perantauan. ecehh.
taun ni pun masih di perantauan, serdang di bawah bayu giteww.
tapi sekurang-kurangnye 1 Ramadhan tu lebih berkatnye bile dpt bersahur dan bebuke dgn mak ayah sayang-sayang ite. muahh.
tambah-tambah berkat lagi bile masak sesame. 
ayah dgn ayam goleknye, bakar sotongnye, mak pulak dgn kuah super duper ohsemnye. 
yg lain-lain sebok dgn sirap laici dan koktail kalerful. 
uishh ! meleleh ...
ahh ikut pd nafsu nak je balik tiap2 minggu. tapi bile diukur duit di poket sendiri, adui sempit!
ohh ye, dan kami jgk sibuk mendecorate dulang hantaran. 
dgn bunga, dgn kain alasnye, jarum benang gunting bersepah disane sini dah mentransform ruang tamu jadi butik pengantin. uh.
insyaallah majlisnye bulan 10 nih.
dan yang pastinya bukan majlis aku. hu.

Jul 19, 2012



 Hold tight to the rope of Allah..
 Ahlan Wasahlan ya Ramadhan

Jul 13, 2012

VS


tak, bukan nak cerite aku gaduh ngn boyfie..
tapi, ape perbezaan antara lelaki dgn perempuan.
aku suka yg kedua last !
apakah anda setuju ? cekidaut

Lelaki : risau tentang masa depan lps kawin
Perempuan : risau takde mase depan selagi tak kawin

Lelaki : berkawin dan berharap pasangannya tak berubah tapi berubah
Perempuan : berkawin dan berharap pasangannya berubah tapi tak berubah

Lelaki : sikat rambut sambil tgk cermin sebelum keluar rumah
Perempuan : pantang jumpa cermin

Lelaki : tengok isteri org, lupa isteri sendiri
Perempuan : tengok suami org, teringat suami sendiri

Lelaki : dah tua ganyut tp nak kawin ank dara takde sape nak pertikai
Perempuan : dh tua tp tak berape ganyut nak kawin dgn anak teruna ramai yg buat spekulasi

sumber - Bijan (Ujang)

Jul 10, 2012


" I will be the gladdest thing
Under the sun
I will touch a hundred flowers
And not pick one ..."

~Edna St. Vincent Millay~

Jul 9, 2012

skin's : skin care (P2)

seperti yg dijanjikan,

Etude House Baking Powder Crunch Pore Scrub

yg ni bukan serbuk penaik buat kek 
ok, tapi scrub!
nape eh name die cenggitu ? sebab putih suci kot.
mule2 aku igt dlm die serbuk. leceh nih nak kena bancuh lak.
sekali bukak, hopocott!
lah cam scrub bese je.. basah-basah gituu. kuikui..
jadi senang je. sapu kat muka yg dh dibasahkan.
dlm 1 kotak ni ade banyak sachet.
1 sachet boleh pakai 2 - 3 kali. kalau nak pakai semua pun boleh.
tapi lame lah korang dlm toilet tu semate2 nak bilas muke bagi betul2 bersih.
scrub ni sgt terer dlm menyerap minyak n
membersihkan sisa mekap..
pakai 2 kali seminggu je cukup. takpun ikut la kesesuaian kulit.
lepas pakai kulit akan rase sejuk.. so, mind your eyes !
harganye RM 30++
selain tu ! baking powder ni ade jgk dlm bentuk
cleansing powder wash, deep cleansing foam,
powder pore cleansing tissue. takpun
klik je BB Cream Boutique ni utk tengok n berkenalan dgn
Baking Powder Product.


Etude House I Need You Mask Sheet

ok, lepas berScrub elok sgt lah berMask pulak.

kadar penyerapan akan menjadi lebih tinggi. haa giteww ...
datangnye dlm 7 jenis.
pearl extract, aloe, lemon, pomegranate, green tea, royal jelly dan ginseng.
formulated with a variety of natural ingredients to supply antioxidant moisture care.
walaupun cenggitu, takdelah semua ke tujuh2 jenis ni seswai.
contohnye green tea sesuai utk kulit berminyak tapi tak utk yg kulit kering.
sile try and error atau buat research dulu
1 sheet beharga RM 6.90
tapi sekarang Etude tgh offer, buy any 5 at RM15.
hape tunggu lagi ??


Skin Food Egg White Serum

err.. tak die bukan dibuat dr telur.

konon2 putih licin cm telur rebus la.
1 kotak dh siap2 ade dua serum.
T-Zone & U-zone.
dua2 pun utk oil control..
pun boleh pakai bile2..
1 kotak harganye RM 49.90

happy hunting ~

Jul 6, 2012


"Today, give a stranger one of your smiles. 
It might be the only sunshine he sees all day ..."

Jul 5, 2012

singgah




pagi-pagi sampai opis tak menyempat terus menuju ke food court dulu. gelojoh.
misi : tapau karipap kentang. 
sedap ooO.. ala-ala macam gambo tuh.
panas-panas lagi sebab dia buat kat situ pastu goreng kat situ jgk.
dah tu jalan la naik opis lenggang king kong dgn muke bahagia mcm shin chan dpt keropok ubi.
sampai kat meja, straw air horlicks kite tade. uh ?
dahh, tercicir mane lak ah.
acane nak ho ho ho nih . . . ? (-.-)

Jul 4, 2012

skin's : skin care


lame sungguh amik mase nak mengotakan janji yg satu nih.
lets share2 and care2 !

pure joy calming toner 7 free (for sensitive skin)

punyela lame tertangguh, aku pun da lupe 7 for what. hewhew
yg penting free heavy chemical, free fragrance.
utk kulit yg meroyan kejap oily kejap kering
boleh la cube yg ni.
 yg ni sesuai la utk kulit yg berminyak sikit2.
sangat cair dan jernih.
kalau campur dlm air mineral pun org tak pasan.
heh, jangan itu jahat.
Sile la walk in Etude House utk tengok 2 jenis lagi product relation nye.
lain kulit lain treatment.
kalau tak seswai nanti aku pulak yg kena saman. hu.


  aloe moistfull soothing gel (dry skin)

yg ni feveret !
duk dlm aircond, habis semua part kulit la nak menggelupas.
dpd nak mencube terus jatuh cinte. hikk !
sebelum tidur? lps cuci muka? sebelum apply make up base? gasak.
semua buleh keh.
tekstur dye gel. apply pastu tunggu sampai kering. tak perlu basuh.
pastu boleh terus tido sambil membelai2 pipi.
lepas tu anda akan mengalami sindrom disney princess.
sebab kulit tetibe jadi soft. uuuu . . .
dah tade lagi siri kulit dikupas-kupas..
 produk ni dtgnye dlm 1 set.
tapi aku tak blh pakai semua sebab ini bertindak utk melembabkn kulit.
so kalau kulit yg extremely oily sgtla tak seswai..
 utk tau kesesuaian pd kulit, pegi inbestiget etude sekarang !
sile jgn main taram keh ?

baiklah, itu saje utk entry kali ni.