Posts

Showing posts from July, 2012

31 JULY

Takde pejuang kemerdekaan, tak merdeka la kite. Tak merdeka, takde la kite kenal ape itu askar dan polis. Takde askar dan polis, tak amanlah Malaysia. tak aman M'sia, takde nye atlet M'sia ke London ber Olimpik. jadik ,,, Selamat Hari Pahlawan ! ditujukan khas kpd pejuang2 kemerdekaan M'sia My Syg yang masih ada mahupun yg telah ke rahmatullah, abang2 dan kakak2 polis,  encik2 dan puan2 askar, tak lupe jgk
pahlawan2 olimpik kite yg tgh bermandi peluh kat London uh. 1 Malaysia 1 Emas! eh.  sile jgn.. hewhew. ohh yg terpenting, selamat hari pahlawan jugak kpd mak dan ayah kite. mereka juge pejuang sebenar, bukan? :)
I Admire You Most
kthanksbye.

Ahlan Wasahlan : 1 Ramadhan

Alhamdulillah.. dpt jgk ber Ramadhan pertama dgn family. tak mcm taun2 lepas, berpose di perantauan. ecehh. taun ni pun masih di perantauan, serdang di bawah bayu giteww. tapi sekurang-kurangnye 1 Ramadhan tu lebih berkatnye bile dpt bersahur dan bebuke dgn mak ayah sayang-sayang ite. muahh. tambah-tambah berkat lagi bile masak sesame.  ayah dgn ayam goleknye, bakar sotongnye, mak pulak dgn kuah super duper ohsemnye.  yg lain-lain sebok dgn sirap laici dan koktail kalerful.  uishh ! meleleh ... ahh ikut pd nafsu nak je balik tiap2 minggu. tapi bile diukur duit di poket sendiri, adui sempit! ohh ye, dan kami jgk sibuk mendecorate dulang hantaran.  dgn bunga, dgn kain alasnye, jarum benang gunting bersepah disane sini dah mentransform ruang tamu jadi butik pengantin. uh. insyaallah majlisnye bulan 10 nih. dan yang pastinya bukan majlis aku. hu.
Image
Hold tight to the rope of Allah..  Ahlan Wasahlan ya Ramadhan

VS

tak, bukan nak cerite aku gaduh ngn boyfie.. tapi, ape perbezaan antara lelaki dgn perempuan. aku suka yg kedua last ! apakah anda setuju ? cekidaut
Lelaki : risau tentang masa depan lps kawin Perempuan : risau takde mase depan selagi tak kawin
Lelaki : berkawin dan berharap pasangannya tak berubah tapi berubah Perempuan : berkawin dan berharap pasangannya berubah tapi tak berubah
Lelaki : sikat rambut sambil tgk cermin sebelum keluar rumah Perempuan : pantang jumpa cermin
Lelaki : tengok isteri org, lupa isteri sendiri Perempuan : tengok suami org, teringat suami sendiri
Lelaki : dah tua ganyut tp nak kawin ank dara takde sape nak pertikai Perempuan : dh tua tp tak berape ganyut nak kawin dgn anak teruna ramai yg buat spekulasi
sumber - Bijan (Ujang)
" I will be the gladdest thing Under the sun I will touch a hundred flowers And not pick one ..."
~Edna St. Vincent Millay~

skin's : skin care (P2)

Image
seperti yg dijanjikan,
Etude House Baking Powder Crunch Pore Scrub
yg ni bukan serbuk penaik buat kek ok, tapi scrub!
nape eh name die cenggitu ? sebab putih suci kot.
mule2 aku igt dlm die serbuk. leceh nih nak kena bancuh lak.
sekali bukak, hopocott!
lah cam scrub bese je.. basah-basah gituu. kuikui..
jadi senang je. sapu kat muka yg dh dibasahkan.
dlm 1 kotak ni ade banyak sachet.
1 sachet boleh pakai 2 - 3 kali. kalau nak pakai semua pun boleh.
tapi lame lah korang dlm toilet tu semate2 nak bilas muke bagi betul2 bersih.
scrub ni sgt terer dlm menyerap minyak n
membersihkan sisa mekap..
pakai 2 kali seminggu je cukup. takpun ikut la kesesuaian kulit.
lepas pakai kulit akan rase sejuk.. so, mind your eyes !
harganye RM 30++
selain tu ! baking powder ni ade jgk dlm bentuk
cleansing powder wash, deep cleansing foam,
powder pore cleansing tissue. takpun
klik je BB Cream Boutique ni utk tengok n berkenalan dgn
Baking Powder Product.


Etude House I Need You Mask Sheet
ok, lepas berScrub elok sgt lah berMa…
Image
"Today, give a stranger one of your smiles.  It might be the only sunshine he sees all day ..."

singgah

Image
pagi-pagi sampai opis tak menyempat terus menuju ke food court dulu. gelojoh. misi : tapau karipap kentang.  sedap ooO.. ala-ala macam gambo tuh.
panas-panas lagi sebab dia buat kat situ pastu goreng kat situ jgk. dah tu jalan la naik opis lenggang king kong dgn muke bahagia mcm shin chan dpt keropok ubi. sampai kat meja, straw air horlicks kite tade. uh ? dahh, tercicir mane lak ah. acane nak ho ho ho nih . . . ? (-.-)

skin's : skin care

Image
lame sungguh amik mase nak mengotakan janji yg satu nih.
lets share2 and care2 !
pure joy calming toner 7 free (for sensitive skin)
punyela lame tertangguh, aku pun da lupe 7 for what. hewhew
yg penting free heavy chemical, free fragrance.
utk kulit yg meroyan kejap oily kejap kering
boleh la cube yg ni.
 yg ni sesuai la utk kulit yg berminyak sikit2.
sangat cair dan jernih.
kalau campur dlm air mineral pun org tak pasan.
heh, jangan itu jahat.
Sile la walk in Etude House utk tengok 2 jenis lagi product relation nye.
lain kulit lain treatment.
kalau tak seswai nanti aku pulak yg kena saman. hu.


  aloe moistfull soothing gel (dry skin)

yg ni feveret !
duk dlm aircond, habis semua part kulit la nak menggelupas.
dpd nak mencube terus jatuh cinte. hikk !
sebelum tidur? lps cuci muka? sebelum apply make up base? gasak.
semua buleh keh.
tekstur dye gel. apply pastu tunggu sampai kering. tak perlu basuh.
pastu boleh terus tido sambil membelai2 pipi.
lepas tu anda akan mengalami sindrom disney princess.
sebab kul…