Dec 31, 2012

Theoretical Love



True love has no guarantee
I guess life's a mystery
You're fire and I'm water
 That's just how it is my friend
Love is not a concept, no

Is this how you feel
Theoretical love
let's make something real
We got a good thing going on
If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love
Theoretical love

You say, stick to the plan

And I say, its out of your hands
You cam make it happen
And what you see is what you'll get
Love is not a concept

Is this how you feel

Theoretical love
Let's make something real
We got a good thing going on
If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love



Yannick Bovy

Dec 30, 2012

first-first


yes, i did it !

I did jumpe tempat dan jalannye, and i did it secare huru hara jugak. -,- 
acaner nye tidak, tak ke arah jalan yg benar langsung. 
baik pegi, baik balik. 
time pergi, aku boleh termain pusing-pusing kat roundabout selayang. 
time balik, aku sesat-sesat sampai ke restoran jejantas sungai buloh.
patah balik semula hah. pelik betul.

Pendek cite, first day class, aku lambat ! teruk okeh. 

sampai2 je, first orang yang aku tegur kat wilayah U tu, pak guard. 
tanye building katne.
pastu, first student yang aku beramah mesra, seorang puan.
kat balkoni berlatar belakangkan construction. beliau seorang repeaters.
and first classmate yang tegur aku, 
sorang budak lelaki dgn kawannye yg jugak lelaki.
Hasya dan Arif.  
and I did make fren with them. :)
dan harini, hari ke 2, aku dpt first kwn perempuan. HAHA
name dia, Husna.
ohh finally i found you. thank god.
majoriti classmateku lebih tua dari aku. habang hakak sangat !
kelas harini bermule dgn subjek mengira. 
dan-dan buat aku terimbau satu time slot mase kolej dulu. 
waktu tu aku suke fight2 jawapan dengan sorang mamat ni, yg wajib duduk sebelah aku waktu math.
suke sgt tak pueh hati. tegar menegakkan jawapan tanpa bukti kukuh.
at the end, jawapan aku yg salah. HAHA. 
opkos lah. dah kau genius math. -,-
ohh, harini jugak, perjalanan aku pegi dan balik dah tak sesat. ^_^
jadi, begitulah saya habiskan sabtu dan ahad saya yang terakhir 
dalam 2012 ni.
awak pulak ?

Dec 29, 2012



Takpe,
biar aku je yang
berubah.

Dec 28, 2012

dari Puncak Jalil ke Puncak Alam


alhamdulillah, 

mendapat tempat as wished dgn course yang as wished. 
kembali menjadi student.
otak karat dah lame tak vanish.
tapi exited untuk ngadap buku ilmiah semule walaupun bahan2 ilmiah tu tak pernah 'in a serius relationship' pun ngan aku.
tapi tu bukanlah masalah besar.
boleh knock knock my own head to get tuned in.
the thing is, u're driving alone along the way for first time.
aku tak expert jalan ke sane. -,-
huru hara. 
Oo goshh.

Dec 27, 2012


The only difference between 
a good day and a bad day
is 
your attitude

~Dennis S. Brown~

Dec 25, 2012


Like a lie, they say it will hurt
But strangely, it cheer me up
Even if its sad, I wont regret

Dec 24, 2012

pemuja rahsia


Mendengarkan hanya pada yang indah,
kutersenyum tanpa alasan.
Tanpa sedar, terpahat dalam.
Walau tidak difahami, 
perasaan kian menyambut tenang. 
Terus menyimpul senyum tiada noktah. 
Kerna yang indah itu hanya kamu.

Dec 23, 2012


memberilah sementara masih cinta,
luahkanlah sementara ada sayang,
mengingati sementara rindu masih mendalam,
jangan terngadah pada jiwa pabila hilang.
saat menghargai mulai sedar
saat segala yang hilang takkan lagi berpaling,
pada jiwa memaafkan bukan lagi menjadi hak,
pada suatu waktu yang terlewatkan,
jangan terngadah pada jiwa yang hilang.

Dec 21, 2012


kerinduan.
ditanya tersipu. diungkap malu.
rindu pada kesayangan lalu 
blog sendiri terbabit sama.

Dec 19, 2012

always my type of chocolate


Ritter Sport! Ritter Sport! Ritter Sport!

sejenis German chocoloate bar.
macam-macam saiz
macam-macam kaler.
macam-macam rasa.




ini yg bersaiz mini 16.6 g. ala-ala besar pemadam gittew.

ade jgk 100g mcm yg kt bawah2 ni. yg paling besar pulak 250g.
boleh makan sampai pitam.
ade 29 jenis kesemuanya. tapi yang kukenal, yang pernah makan, 10 je. 


Marzipan : dark choc + marzipan (sugar/honey & almond meal)

Nugat : milk choc + hazelnut

Whole Hazelnuts : dark choc + hazelnuts


white Whole Hazelnuts : white choc + hazelnuts



Vollmilch : plain milk choc



Alpenmilch : milk choc+ alpine milk porportion



Peppermint


Cornflakes


Strawberry Creme



Butter Biscuit
Terpaling suke!
boleh dapat kat tempat2 yg jual choc import.
cold storage ade kot. 
takpun kalau nak naik flight, nak rase ala-ala melancong ke luar,  
Langkawi ade okeh.
trimas pakcik Alfred Ritter GmbH & Co.
untuk ketagihan terhadap cokelat anda.
Dont do meth ! Do chocolate.

Dec 18, 2012

3 minggu lepas,


selsema, batuk. kuingat sakit biasa.

tegar, masuk opis jugak.
tetibe demam rupanya. lalu ku ke klinik.
drive.
doktor amik suhu.

Doktor : 42 darjah celcius. Tinggi sangat suhu awak ni. dah berapa hari demam ?

Aku : 2 hari. (tipu sebab nanti doktor tak caye)
Doktor : Kite amik darah boleh ? saya risau awak kena denggi je.
Aku : (gulp. jarum? cucuk? angguk. demm kau nyamuk!)
Doktor : pekatnye darah. minum air banyak-banyak.
Aku : (pening. pitam.)

Dear doktor, ape kate sebelum amik darah anda tanya dulu, dah makan ? datang ni drive ke ? sendiri ke ?

Duniaku terus berpusing, langkahku berat sekali, mataku rase nak terpejam.
Thanks dear Doc.
Ku gagahkan jugak diri untuk drive balik ghumah.
drive huru hara. abang polis tahan. turunkan tingkap, 
Encik, saya zombi. uuhuuu huuuue ..
Walking dead ! Walking dead ! eh? Driving dead.. !! huuu huuu huuuuee.
tapi nasib baik kes polis itu tak terjadi.

Belong to you and ... me


Sometimes we let affection, go unspoken.

Sometimes we let our love go unexpressed
Sometimes we can't find words to tell our feelings,
Especially toward you, i love the best.
Beautiful things i ever had, ever felt and ever seen.

warm hazel eyes
sweet red lips
brave hand
silent shoulder

hazel eyes that give me a warm feeling look

red lips that smiling to me without regret
a hand that always take mine and show me the way 
a shoulder for me to lay on and tell me that everything will be okay

I'm not supposed to love you, Im not supposed to care

I'm not supposed to live my life, wishing you were there
I'm not supposed to wonder where you are, what you do
I'm sorry I just can't help myself, I fell in love with you





Malam ini ku sendiri
Tak ada yang menemani
Seperti malam-malam 
Yang sudah-sudah

Hati ini selalu sepi
Tak ada yang menghiasi
Seperti cinta ini
Yang selalu pupus

Tuhan kirimkanlah aku
Kekasih yang baik hati
Yang cintai aku
Apa adanya



The Rock ft Dhani

Dec 14, 2012

how i describe 'you'

plain


innocent


sparkle


honest


fragile

damm cute arent they ?
plain look, sparkle eyes, soft skin, honest smiles, and nice smells.
sure do you'll fall in love.
kate sorang 'puan' kat ofisku, 
"selalu-selalu la tengok baby2 yg comel ni mase pregnant. nanti anak yg keluar tu pun mesti comel."
HAHA. sape taknak baby comel-comel cenggini.
tapi selagi namanya bayi, kurasa mereka sentiasa comel.
muke mintak ciom je. always okeh.
betapa indahnye perasaan mommy to be tu. kann ?
aihh, tak sabo ke ??
kawen pon belom, cenggane nak merasai perasaan tu ?
HAHA.
maka, anggap jela post nih sebagai bekalan di masa depan.
bile tibe masenye takde la susah2 nak gugel kan ? sign in sude ..
HAHA.
mari rasa tak sabar peknen yukk !
boleh tatap lame2 muke bayi2 sekalian tanpa rasa bersalah untuk merasai suatu perasaan yg indah.
:)

Dec 11, 2012


kupandang keliling, senyap. sunyi. sepi.

hanya ditemani dgn kesejukkan embun pagi dan salakan anjing yg kekadang meremangkan bulu2 roma yg hidup segan mati tak mau. HAHA.
dah pukul 1.35 pagi ok.
belum dpt lelap mate pun lagi.
lapar + runsing. perfect match huh ?
keretaku di bengkel, nuuuun jauh di jalan kuching.
sayang, apa kabar dgn mu ? seharian tak ketemu. mama rindu.. HAHA
dan dgn itu seharian jgk lah aku tak keluar !
ibarat hilang kaki. tak keluar = tak makan.
nampak tak hidup bujang itu tak indah ?
aku lapar ok. LAPAR.

Dec 5, 2012


Tidak bisu untuk tegar merahsiakan
Tidak tuli untuk tidak memahami
Tidak buta untuk tidak tahu menilai
Kadang-kadang 'kejujuran' itu tegar sekali 
membelakangkan 'terima kasih'

maafkan ...