Posts

Showing posts from December, 2012

Theoretical Love

True love has no guarantee I guess life's a mystery You're fire and I'm water  That's just how it is my friend Love is not a concept, no
Is this how you feel Theoretical love let's make something real We got a good thing going on If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love
Theoretical love

You say, stick to the plan
And I say, its out of your hands
You cam make it happen
And what you see is what you'll get
Love is not a concept

Is this how you feel
Theoretical love
Let's make something real
We got a good thing going on
If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love



Theoritical Love Yannick Bovy

first-first

yes, i did it !
I did jumpe tempat dan jalannye, and i did it secare huru hara jugak. -,- 
acaner nye tidak, tak ke arah jalan yg benar langsung. 
baik pegi, baik balik. 
time pergi, aku boleh termain pusing-pusing kat roundabout selayang. 
time balik, aku sesat-sesat sampai ke restoran jejantas sungai buloh.
patah balik semula hah. pelik betul.

Pendek cite, first day class, aku lambat ! teruk okeh. 
sampai2 je, first orang yang aku tegur kat wilayah U tu, pak guard. 
tanye building katne.
pastu, first student yang aku beramah mesra, seorang puan.
kat balkoni berlatar belakangkan construction. beliau seorang repeaters.
and first classmate yang tegur aku, 
sorang budak lelaki dgn kawannye yg jugak lelaki.
Hasya dan Arif.  
and I did make fren with them. :)
dan harini, hari ke 2, aku dpt first kwn perempuan. HAHA
name dia, Husna.
ohh finally i found you. thank god.
majoriti classmateku lebih tua dari aku. habang hakak sangat !
kelas harini bermule dgn subjek mengira. 
dan-dan buat aku terimbau satu time slo…
Takpe, biar aku je yang berubah.

dari Puncak Jalil ke Puncak Alam

alhamdulillah, 
mendapat tempat as wished dgn course yang as wished. 
kembali menjadi student.
otak karat dah lame tak vanish.
tapi exited untuk ngadap buku ilmiah semule walaupun bahan2 ilmiah tu tak pernah 'in a serius relationship' pun ngan aku.
tapi tu bukanlah masalah besar.
boleh knock knock my own head to get tuned in.
the thing is, u're driving alone along the way for first time.
aku tak expert jalan ke sane. -,-
huru hara. 
Oo goshh.
The only difference between  a good day and a bad day is  your attitude
~Dennis S. Brown~
Like a lie, they say it will hurt But strangely, it cheer me up Even if its sad, I wont regret

pemuja rahsia

Mendengarkan hanya pada yang indah, kutersenyum tanpa alasan. Tanpa sedar, terpahat dalam. Walau tidak difahami,  perasaan kian menyambut tenang.  Terus menyimpul senyum tiada noktah.  Kerna yang indah itu hanya kamu.
memberilah sementara masih cinta, luahkanlah sementara ada sayang, mengingati sementara rindu masih mendalam, jangan terngadah pada jiwa pabila hilang. saat menghargai mulai sedar saat segala yang hilang takkan lagi berpaling, pada jiwa memaafkan bukan lagi menjadi hak, pada suatu waktu yang terlewatkan, jangan terngadah pada jiwa yang hilang.

always my type of chocolate

Image
Ritter Sport! Ritter Sport! Ritter Sport!
sejenis German chocoloate bar. macam-macam saiz macam-macam kaler. macam-macam rasa.




ini yg bersaiz mini 16.6 g. ala-ala besar pemadam gittew.
ade jgk 100g mcm yg kt bawah2 ni. yg paling besar pulak 250g.
boleh makan sampai pitam. ade 29 jenis kesemuanya. tapi yang kukenal, yang pernah makan, 10 je. 

Marzipan : dark choc + marzipan (sugar/honey & almond meal)
Nugat : milk choc + hazelnut
Whole Hazelnuts : dark choc + hazelnuts


white Whole Hazelnuts : white choc + hazelnuts



Vollmilch : plain milk choc



Alpenmilch : milk choc+ alpine milk porportion



Peppermint


Cornflakes


Strawberry Creme



Butter Biscuit Terpaling suke!
boleh dapat kat tempat2 yg jual choc import.
cold storage ade kot. 
takpun kalau nak naik flight,

3 minggu lepas,

selsema, batuk. kuingat sakit biasa.
tegar, masuk opis jugak.
tetibe demam rupanya. lalu ku ke klinik.
drive.
doktor amik suhu.

Doktor : 42 darjah celcius. Tinggi sangat suhu awak ni. dah berapa hari demam ?
Aku : 2 hari. (tipu sebab nanti doktor tak caye)
Doktor : Kite amik darah boleh ? saya risau awak kena denggi je.
Aku : (gulp. jarum? cucuk? angguk. demm kau nyamuk!)
Doktor : pekatnye darah. minum air banyak-banyak.
Aku : (pening. pitam.)

Dear doktor, ape kate sebelum amik darah anda tanya dulu, dah makan ? datang ni drive ke ? sendiri ke ?
Duniaku terus berpusing, langkahku berat sekali, mataku rase nak terpejam.
Thanks dear Doc.
Ku gagahkan jugak diri untuk drive balik ghumah.
drive huru hara. abang polis tahan. turunkan tingkap, 
Encik, saya zombi. uuhuuu huuuue ..
Walking dead ! Walking dead ! eh? Driving dead.. !! huuu huuu huuuuee.
tapi nasib baik kes polis itu tak terjadi.

Belong to you and ... me

Image
Sometimes we let affection, go unspoken.
Sometimes we let our love go unexpressed
Sometimes we can't find words to tell our feelings,
Especially toward you, i love the best.
Beautiful things i ever had, ever felt and ever seen.

warm hazel eyes sweet red lips
brave hand
silent shoulder

hazel eyes that give me a warm feeling look
red lips that smiling to me without regret
a hand that always take mine and show me the way  a shoulder for me to lay on and tell me that everything will be okay

I'm not supposed to love you, Im not supposed to care
I'm not supposed to live my life, wishing you were there
I'm not supposed to wonder where you are, what you do
I'm sorry I just can't help myself, I fell in love with you



Malam ini ku sendiri Tak ada yang menemani Seperti malam-malam  Yang sudah-sudah
Hati ini selalu sepi Tak ada yang menghiasi Seperti cinta ini Yang selalu pupus
Tuhan kirimkanlah aku Kekasih yang baik hati Yang cintai aku Apa adanya


Munajat Cinta The Rock ft Dhani

how i describe 'you'

Image
plain

innocent

sparkle

honest

fragile
damm cute arent they ? plain look, sparkle eyes, soft skin, honest smiles, and nice smells.
sure do you'll fall in love. kate sorang 'puan' kat ofisku,  "selalu-selalu la tengok baby2 yg comel ni mase pregnant. nanti anak yg keluar tu pun mesti comel." HAHA. sape taknak baby comel-comel cenggini. tapi selagi namanya bayi, kurasa mereka sentiasa comel. muke mintak ciom je. always okeh. betapa indahnye perasaan mommy to be tu. kann ? aihh, tak sabo ke ?? kawen pon belom, cenggane nak merasai perasaan tu ? HAHA. maka, anggap jela post nih sebagai bekalan di masa depan. bile tibe masenye takde la susah2 nak gugel kan ? sign in sude .. HAHA. mari rasa tak sabar peknen yukk ! boleh tatap lame2 muke bayi2 sekalian tanpa rasa bersalah untuk merasai suatu perasaan yg indah. :)
kupandang keliling, senyap. sunyi. sepi.
hanya ditemani dgn kesejukkan embun pagi dan salakan anjing yg kekadang meremangkan bulu2 roma yg hidup segan mati tak mau. HAHA.
dah pukul 1.35 pagi ok.
belum dpt lelap mate pun lagi.
lapar + runsing. perfect match huh ?
keretaku di bengkel, nuuuun jauh di jalan kuching.
sayang, apa kabar dgn mu ? seharian tak ketemu. mama rindu.. HAHA
dan dgn itu seharian jgk lah aku tak keluar !
ibarat hilang kaki. tak keluar = tak makan.
nampak tak hidup bujang itu tak indah ?
aku lapar ok. LAPAR.
Tidak bisu untuk tegar merahsiakan Tidak tuli untuk tidak memahami Tidak buta untuk tidak tahu menilai
Kadang-kadang 'kejujuran' itu tegar sekali 
membelakangkan 'terima kasih'
maafkan ...