Posts

Showing posts from 2012

Theoretical Love

True love has no guarantee I guess life's a mystery You're fire and I'm water  That's just how it is my friend Love is not a concept, no
Is this how you feel Theoretical love let's make something real We got a good thing going on If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love
Theoretical love

You say, stick to the plan
And I say, its out of your hands
You cam make it happen
And what you see is what you'll get
Love is not a concept

Is this how you feel
Theoretical love
Let's make something real
We got a good thing going on
If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love



Theoritical Love Yannick Bovy

first-first

yes, i did it !
I did jumpe tempat dan jalannye, and i did it secare huru hara jugak. -,- 
acaner nye tidak, tak ke arah jalan yg benar langsung. 
baik pegi, baik balik. 
time pergi, aku boleh termain pusing-pusing kat roundabout selayang. 
time balik, aku sesat-sesat sampai ke restoran jejantas sungai buloh.
patah balik semula hah. pelik betul.

Pendek cite, first day class, aku lambat ! teruk okeh. 
sampai2 je, first orang yang aku tegur kat wilayah U tu, pak guard. 
tanye building katne.
pastu, first student yang aku beramah mesra, seorang puan.
kat balkoni berlatar belakangkan construction. beliau seorang repeaters.
and first classmate yang tegur aku, 
sorang budak lelaki dgn kawannye yg jugak lelaki.
Hasya dan Arif.  
and I did make fren with them. :)
dan harini, hari ke 2, aku dpt first kwn perempuan. HAHA
name dia, Husna.
ohh finally i found you. thank god.
majoriti classmateku lebih tua dari aku. habang hakak sangat !
kelas harini bermule dgn subjek mengira. 
dan-dan buat aku terimbau satu time slo…
Takpe, biar aku je yang berubah.

dari Puncak Jalil ke Puncak Alam

alhamdulillah, 
mendapat tempat as wished dgn course yang as wished. 
kembali menjadi student.
otak karat dah lame tak vanish.
tapi exited untuk ngadap buku ilmiah semule walaupun bahan2 ilmiah tu tak pernah 'in a serius relationship' pun ngan aku.
tapi tu bukanlah masalah besar.
boleh knock knock my own head to get tuned in.
the thing is, u're driving alone along the way for first time.
aku tak expert jalan ke sane. -,-
huru hara. 
Oo goshh.
The only difference between  a good day and a bad day is  your attitude
~Dennis S. Brown~
Like a lie, they say it will hurt But strangely, it cheer me up Even if its sad, I wont regret

pemuja rahsia

Mendengarkan hanya pada yang indah, kutersenyum tanpa alasan. Tanpa sedar, terpahat dalam. Walau tidak difahami,  perasaan kian menyambut tenang.  Terus menyimpul senyum tiada noktah.  Kerna yang indah itu hanya kamu.
memberilah sementara masih cinta, luahkanlah sementara ada sayang, mengingati sementara rindu masih mendalam, jangan terngadah pada jiwa pabila hilang. saat menghargai mulai sedar saat segala yang hilang takkan lagi berpaling, pada jiwa memaafkan bukan lagi menjadi hak, pada suatu waktu yang terlewatkan, jangan terngadah pada jiwa yang hilang.

always my type of chocolate

Image
Ritter Sport! Ritter Sport! Ritter Sport!
sejenis German chocoloate bar. macam-macam saiz macam-macam kaler. macam-macam rasa.




ini yg bersaiz mini 16.6 g. ala-ala besar pemadam gittew.
ade jgk 100g mcm yg kt bawah2 ni. yg paling besar pulak 250g.
boleh makan sampai pitam. ade 29 jenis kesemuanya. tapi yang kukenal, yang pernah makan, 10 je. 

Marzipan : dark choc + marzipan (sugar/honey & almond meal)
Nugat : milk choc + hazelnut
Whole Hazelnuts : dark choc + hazelnuts


white Whole Hazelnuts : white choc + hazelnuts



Vollmilch : plain milk choc



Alpenmilch : milk choc+ alpine milk porportion



Peppermint


Cornflakes


Strawberry Creme



Butter Biscuit Terpaling suke!
boleh dapat kat tempat2 yg jual choc import.
cold storage ade kot. 
takpun kalau nak naik flight,

3 minggu lepas,

selsema, batuk. kuingat sakit biasa.
tegar, masuk opis jugak.
tetibe demam rupanya. lalu ku ke klinik.
drive.
doktor amik suhu.

Doktor : 42 darjah celcius. Tinggi sangat suhu awak ni. dah berapa hari demam ?
Aku : 2 hari. (tipu sebab nanti doktor tak caye)
Doktor : Kite amik darah boleh ? saya risau awak kena denggi je.
Aku : (gulp. jarum? cucuk? angguk. demm kau nyamuk!)
Doktor : pekatnye darah. minum air banyak-banyak.
Aku : (pening. pitam.)

Dear doktor, ape kate sebelum amik darah anda tanya dulu, dah makan ? datang ni drive ke ? sendiri ke ?
Duniaku terus berpusing, langkahku berat sekali, mataku rase nak terpejam.
Thanks dear Doc.
Ku gagahkan jugak diri untuk drive balik ghumah.
drive huru hara. abang polis tahan. turunkan tingkap, 
Encik, saya zombi. uuhuuu huuuue ..
Walking dead ! Walking dead ! eh? Driving dead.. !! huuu huuu huuuuee.
tapi nasib baik kes polis itu tak terjadi.

Belong to you and ... me

Image
Sometimes we let affection, go unspoken.
Sometimes we let our love go unexpressed
Sometimes we can't find words to tell our feelings,
Especially toward you, i love the best.
Beautiful things i ever had, ever felt and ever seen.

warm hazel eyes sweet red lips
brave hand
silent shoulder

hazel eyes that give me a warm feeling look
red lips that smiling to me without regret
a hand that always take mine and show me the way  a shoulder for me to lay on and tell me that everything will be okay

I'm not supposed to love you, Im not supposed to care
I'm not supposed to live my life, wishing you were there
I'm not supposed to wonder where you are, what you do
I'm sorry I just can't help myself, I fell in love with you



Malam ini ku sendiri Tak ada yang menemani Seperti malam-malam  Yang sudah-sudah
Hati ini selalu sepi Tak ada yang menghiasi Seperti cinta ini Yang selalu pupus
Tuhan kirimkanlah aku Kekasih yang baik hati Yang cintai aku Apa adanya


Munajat Cinta The Rock ft Dhani

how i describe 'you'

Image
plain

innocent

sparkle

honest

fragile
damm cute arent they ? plain look, sparkle eyes, soft skin, honest smiles, and nice smells.
sure do you'll fall in love. kate sorang 'puan' kat ofisku,  "selalu-selalu la tengok baby2 yg comel ni mase pregnant. nanti anak yg keluar tu pun mesti comel." HAHA. sape taknak baby comel-comel cenggini. tapi selagi namanya bayi, kurasa mereka sentiasa comel. muke mintak ciom je. always okeh. betapa indahnye perasaan mommy to be tu. kann ? aihh, tak sabo ke ?? kawen pon belom, cenggane nak merasai perasaan tu ? HAHA. maka, anggap jela post nih sebagai bekalan di masa depan. bile tibe masenye takde la susah2 nak gugel kan ? sign in sude .. HAHA. mari rasa tak sabar peknen yukk ! boleh tatap lame2 muke bayi2 sekalian tanpa rasa bersalah untuk merasai suatu perasaan yg indah. :)
kupandang keliling, senyap. sunyi. sepi.
hanya ditemani dgn kesejukkan embun pagi dan salakan anjing yg kekadang meremangkan bulu2 roma yg hidup segan mati tak mau. HAHA.
dah pukul 1.35 pagi ok.
belum dpt lelap mate pun lagi.
lapar + runsing. perfect match huh ?
keretaku di bengkel, nuuuun jauh di jalan kuching.
sayang, apa kabar dgn mu ? seharian tak ketemu. mama rindu.. HAHA
dan dgn itu seharian jgk lah aku tak keluar !
ibarat hilang kaki. tak keluar = tak makan.
nampak tak hidup bujang itu tak indah ?
aku lapar ok. LAPAR.
Tidak bisu untuk tegar merahsiakan Tidak tuli untuk tidak memahami Tidak buta untuk tidak tahu menilai
Kadang-kadang 'kejujuran' itu tegar sekali 
membelakangkan 'terima kasih'
maafkan ...
Ku menanti sang kekasih Dalam sunyi ku bersuara lirih Yang berganti hanya buih Yang sejati tak akan berdalih
Lembaran putih telah terpilih Dan demi cinta
Ku tepiskan semua keraguan jiwa Dan ku ganti dengan kepastian Hatiku ini mulai mengerti Dan berani tuk menyambut janji


Menyambut Janji Letto

That is the because

Flowers are the sweetest things God ever made, and forgot tu put a soul into. Thats why He gave me you.
Boy : I'm superhero. Guess my name. Girl : Superman ? Ironman ? Boy : No. Yourman.
sumber (fb)

a moment to remember

Image
sekali lafaz dan, sah.. tahniah sis..
"ohhh... khuluqqq ..."
haha.. kau buat lawak kan bro.
eh slh, abang iparku !
*buat tok kadi gelak je pabile beliau tersalah pronouns*
nebes lettew!

selesai penyerahan mas kahwin, selesai doa diaminkan, hujan turun seiring rahmat. syahdu. :')
esoknye, reception day, pun hujan jugak..


ah, beliau ni pembawa bunga manggar lencun ok! terbaik kau dikk. dah kompang, flower girl, rombongan lelaki, semua melangkah dlm hujan 
sanggup! demi mengiringi pengantin.
tetibe suasane nampak romantik uh time tu.
haha siyes tak tipu!
ni pulak antara hantaran-hantaran yg tak sempat nak dibawak keluar disebabkan hujan,
for him and for her..
l.o.v.e







decor yg sgt cute ! credit to mak ne, mak chu, mak long, dan semua mak2 lah yg bersengkang mate dari mlm bwk ke subuh. TERBAEK.
a moment to remember..

setia malaysia

Demi negara yang tercinta
Dicurahkan bakti penuh setia Demi raja yang disanjung tinggi Kesetiaan tak berbelah bagi

Kepada pemimpin kepada rakyat Khidmat diberi penuh taat Sama bekerja sama berusaha Setia berkhidmat untuk semua

Rela berkorban apa saja Amanah bangsa tetap dijaga Kami berikrar penuh setia Demi agama bangsa dan negara

Setia Malaysia
Im not telling you a Liar Im telling you only Truth. Sincerely.

Menanti

" How deep is your love, How deep is your love, How deep is your love.. I really need to learn Cause we're living in a world of fools.. "
Bukan tiada percaya, Bukan jua memaksa, kerna ku tahu, tiada cinta tanpa harapan, kau pun tahu.  harapan setinggi awan itu anganan cuma,  ku cuba, dan kucuba untuk berpijak kembali. kerna saat jatuhnya akan ketemu jua. aku berhenti berharap. kerna ku tahu, kunci itu di tangan mu. aku berhenti berharap... sambutlah gapaianku andai kau tahu, aku disini untukmu.

Wondering

I know your eyes in the morning sun I feel you touch me in the pouring rain And the moment that you wander far from me I wanna feel you in my arms again
And you come to me on a summer breeze Keep me warm in your love and then softly leave And It's me you need to show How deep is your love
How deep is your love, How deep is your love I really need to learn Cause we're living in a world of fools Breaking us down When they all should let us be We belong to you and me
I believe in you You know the door to my very soul You're the light in my deepest darkest hour You're my saviour when I fall And you may not think I care for you When you know down inside That I really do And it's me you need to show How deep is your love...

How Deep is Your Love Bee Gees
Image
Kompang dipalu berlagu mengganti gamelan, Menyambut kedatangan tetamu Kedah, Selamat Pengantin Baru kami ucapkan, Semoga Ezzaty-Husni bahagia hingga ke Jannah ..

hypothesis

Image
The more I like you, the more I hate myself.
Image

pengingat setia

Image
Lagu menjadi rindu,
Rindu menjadi lagu.
Menari terus seiring irama hati,  
Cukup untuk membuahkan senyuman
walau kedengarannya sama...
Tiada kujemu andai itu pengubat rasa,
Menemukan gapaian yg tidak tercapai dek tangan.
Jawablah bintang,
apakah disana juga merasa suatu yg sama ?
Sampaikanlah jiwa ini biar dia turut merasai..





kita minum dulu!

Image
teringat zaman2 skolah menengah, zaman2 duk hostel dulu. nak study je mesti carik milo dulu. takpun kalau lapa tengah2 malam, ramai2 melantak megi. beratur la mak jemah, cik kiah, pah bedah kat depan water cooler tuh duk tadah air panas dalam magkuk tak kurang jugak yang bawak flask. sampai la satu ketika, kecoh air water cooler tu bertukar warne. dari putih jadik cokelat kuning. makaihh karat ! eeuwww kalau minum mau bocor perut weh. lalu, sejak dari itu water cooler tersebut mendapat gelaran baru, water killer.. itulah sejarahnye. dari itu, aku dah tak percaya lagi dengan water cooler. aku lagi suke beli air botol.
bottle water pulak rupa-rupanya terbahagi dua. ade 'natural mineral water' ade jgk 'drinking water'  dan kedua2 jenis air ini berbeza. kepada yang dah tahu, syabbasss! kepada yang belum tau same la kite. meh nak share.
natural mineral water adalah underground water yg mengandungi mineral, vitamin dan garam galian. Yang sepatutnye ade dlm air minuman kite lah. boleh baca secar…

misi

Image
i heart it ! Knitted blouse. tapi susah betul nak cari. dah 2 kali ke TS tak jumpe yg sebijik camnih. punyela tak pueh hati, aku ke TS kali ke 3 dengan mission yg sama, Knitted blouse!

memang shopping itu sunuk.  kau yg kat belakang aku tu tak mcm senyum puas lak an.. tapi bile tak jumpe yg dicari, stress betul mak rase. TS tu dah la besar. kedai lak kecik-kecik, beribu lak uh. prinsip bile dtg TS ni kena jelas. kalau tak mau sebeban baju baru nak dibawak balik nanti. bile dah masuk satu2 kedai tu, kalau jumpe yg korang suke, sile jgn hold. beli jela terus. sebab bile patah balik semula, confirm dah tak jumpe kedai tadi. pastu pakai high heels lak tu. lagilah terrible. Haha dahtu nanti balik dgn perasaan yg penuh sesal.  sesudah penat mengelilingi, akhirnye aku grab jgk 1 memang mission tak accomplish sebab tak sebijik!  tersuke pulak yg ni time tu. Haha.
nampak tak prinsip tak jelas kat situ ? :)

nafsu ke 9 masih menginginkan knitted blouse tadi.
birthday present in advance, anyone ?
ngehngeh

full package

alkisah, tersebutlah cerita dan kejadian tika hamba pulang menyambut hari raya korban.
sepetang sudah hamba menunggu ketibaan sang bas, bersambut jua dengan juraian hujan yang maha lebat.
tiadalah payung, bumbung kaunter tiket jualah menjadi tumpangan.
akhirnya, hati yg tidak sabar dapatlah tertahan sementelah kaki dapat melangkah menaiki sang bas tika sang bulan mula menunjuk rupa.
tiadalah disangka, sang bas yg diharap coach vip hanyalah indah khabar dari rupa, ibarat harapkan pagar, pagar makan padi, bocor mencurahkan air hujan keatas seat mahupun penumpang.
bertebaranlah sekalian penumpang mengelak air yg membasahi lagi membekukan sehingga ke tulang hitam.
tiada juga daya pak supir untuk menolong, maka diteruskan jua perjalanan sehingga ke hentian bus stop pertama (depan terminal je pon)
tika hati gundah gulana tidak rela bepergian dalam kebasahan, muncul akhirnya pertolongan.
ibarat berpantang maut sebelum ajal, sang bas kembali berpatah semula.
demikian hendaknya, bas yg ditukar jauh leb…

tinggalan terakhir

"Allah Huakbar Allah Huakbar Allah Huakbar
Laa illaha il Allah wa Allah Huakbar
Allah Huakbar walillahil Hamd"

sayup-sayup je suara nenek bertakbir raya subuh hari.
sorang-sorang dlm bilik.
walaupun tak pernah aku dengar mcm tu, mungkin itu cara nenek memulakan raya nya.
masuk raya ke2, selalu nenek dah start pose enam. tak pernah tinggal.
itu dah jadi rutin wajib dia bila tiba hari raya.
tapi kali ni, tak.
bila ditanya, nak sambut raya, makan sama2 dgn anak cucu.. nanti bila semua dah balik baru dia nak puasa.. katanya.
nenek aku jawa. memng bahasa jawanye pekat. nak suh ckp melayu tu blh tapi tak fluent.
tapi raya tu dia mintak tolong aku isi kuih dlm balang, sedaya upaya dia ckp melayu. takpe, aku still fhm.. kitorang isi sama2 sambil dia tanya mcm2, aku jawab sambil cuba fhm ayatnye.
masa nak balik, seboleh2 dia suruh semua stay. duduk dgn dia, teman dia..
tapi semua ade komitmen. keje, study. maafkan kami..
kejap sgt rase tangan dia salam aku, peluk aku.
terasa berat hati nak tinggal…