Dec 31, 2012

Theoretical Love



True love has no guarantee
I guess life's a mystery
You're fire and I'm water
 That's just how it is my friend
Love is not a concept, no

Is this how you feel
Theoretical love
let's make something real
We got a good thing going on
If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love
Theoretical love

You say, stick to the plan

And I say, its out of your hands
You cam make it happen
And what you see is what you'll get
Love is not a concept

Is this how you feel

Theoretical love
Let's make something real
We got a good thing going on
If we don't try we will fall
It doesn't make any sense at all
Theoretical love



Yannick Bovy

Dec 30, 2012

first-first


yes, i did it !

I did jumpe tempat dan jalannye, and i did it secare huru hara jugak. -,- 
acaner nye tidak, tak ke arah jalan yg benar langsung. 
baik pegi, baik balik. 
time pergi, aku boleh termain pusing-pusing kat roundabout selayang. 
time balik, aku sesat-sesat sampai ke restoran jejantas sungai buloh.
patah balik semula hah. pelik betul.

Pendek cite, first day class, aku lambat ! teruk okeh. 

sampai2 je, first orang yang aku tegur kat wilayah U tu, pak guard. 
tanye building katne.
pastu, first student yang aku beramah mesra, seorang puan.
kat balkoni berlatar belakangkan construction. beliau seorang repeaters.
and first classmate yang tegur aku, 
sorang budak lelaki dgn kawannye yg jugak lelaki.
Hasya dan Arif.  
and I did make fren with them. :)
dan harini, hari ke 2, aku dpt first kwn perempuan. HAHA
name dia, Husna.
ohh finally i found you. thank god.
majoriti classmateku lebih tua dari aku. habang hakak sangat !
kelas harini bermule dgn subjek mengira. 
dan-dan buat aku terimbau satu time slot mase kolej dulu. 
waktu tu aku suke fight2 jawapan dengan sorang mamat ni, yg wajib duduk sebelah aku waktu math.
suke sgt tak pueh hati. tegar menegakkan jawapan tanpa bukti kukuh.
at the end, jawapan aku yg salah. HAHA. 
opkos lah. dah kau genius math. -,-
ohh, harini jugak, perjalanan aku pegi dan balik dah tak sesat. ^_^
jadi, begitulah saya habiskan sabtu dan ahad saya yang terakhir 
dalam 2012 ni.
awak pulak ?

Dec 29, 2012



Takpe,
biar aku je yang
berubah.

Dec 28, 2012

dari Puncak Jalil ke Puncak Alam


alhamdulillah, 

mendapat tempat as wished dgn course yang as wished. 
kembali menjadi student.
otak karat dah lame tak vanish.
tapi exited untuk ngadap buku ilmiah semule walaupun bahan2 ilmiah tu tak pernah 'in a serius relationship' pun ngan aku.
tapi tu bukanlah masalah besar.
boleh knock knock my own head to get tuned in.
the thing is, u're driving alone along the way for first time.
aku tak expert jalan ke sane. -,-
huru hara. 
Oo goshh.

Dec 27, 2012


The only difference between 
a good day and a bad day
is 
your attitude

~Dennis S. Brown~

Dec 25, 2012


Like a lie, they say it will hurt
But strangely, it cheer me up
Even if its sad, I wont regret

Dec 24, 2012

pemuja rahsia


Mendengarkan hanya pada yang indah,
kutersenyum tanpa alasan.
Tanpa sedar, terpahat dalam.
Walau tidak difahami, 
perasaan kian menyambut tenang. 
Terus menyimpul senyum tiada noktah. 
Kerna yang indah itu hanya kamu.

Dec 23, 2012


memberilah sementara masih cinta,
luahkanlah sementara ada sayang,
mengingati sementara rindu masih mendalam,
jangan terngadah pada jiwa pabila hilang.
saat menghargai mulai sedar
saat segala yang hilang takkan lagi berpaling,
pada jiwa memaafkan bukan lagi menjadi hak,
pada suatu waktu yang terlewatkan,
jangan terngadah pada jiwa yang hilang.

Dec 21, 2012


kerinduan.
ditanya tersipu. diungkap malu.
rindu pada kesayangan lalu 
blog sendiri terbabit sama.

Dec 19, 2012

always my type of chocolate


Ritter Sport! Ritter Sport! Ritter Sport!

sejenis German chocoloate bar.
macam-macam saiz
macam-macam kaler.
macam-macam rasa.




ini yg bersaiz mini 16.6 g. ala-ala besar pemadam gittew.

ade jgk 100g mcm yg kt bawah2 ni. yg paling besar pulak 250g.
boleh makan sampai pitam.
ade 29 jenis kesemuanya. tapi yang kukenal, yang pernah makan, 10 je. 


Marzipan : dark choc + marzipan (sugar/honey & almond meal)

Nugat : milk choc + hazelnut

Whole Hazelnuts : dark choc + hazelnuts


white Whole Hazelnuts : white choc + hazelnuts



Vollmilch : plain milk choc



Alpenmilch : milk choc+ alpine milk porportion



Peppermint


Cornflakes


Strawberry Creme



Butter Biscuit
Terpaling suke!
boleh dapat kat tempat2 yg jual choc import.
cold storage ade kot. 
takpun kalau nak naik flight, nak rase ala-ala melancong ke luar,  
Langkawi ade okeh.
trimas pakcik Alfred Ritter GmbH & Co.
untuk ketagihan terhadap cokelat anda.
Dont do meth ! Do chocolate.

Dec 18, 2012

3 minggu lepas,


selsema, batuk. kuingat sakit biasa.

tegar, masuk opis jugak.
tetibe demam rupanya. lalu ku ke klinik.
drive.
doktor amik suhu.

Doktor : 42 darjah celcius. Tinggi sangat suhu awak ni. dah berapa hari demam ?

Aku : 2 hari. (tipu sebab nanti doktor tak caye)
Doktor : Kite amik darah boleh ? saya risau awak kena denggi je.
Aku : (gulp. jarum? cucuk? angguk. demm kau nyamuk!)
Doktor : pekatnye darah. minum air banyak-banyak.
Aku : (pening. pitam.)

Dear doktor, ape kate sebelum amik darah anda tanya dulu, dah makan ? datang ni drive ke ? sendiri ke ?

Duniaku terus berpusing, langkahku berat sekali, mataku rase nak terpejam.
Thanks dear Doc.
Ku gagahkan jugak diri untuk drive balik ghumah.
drive huru hara. abang polis tahan. turunkan tingkap, 
Encik, saya zombi. uuhuuu huuuue ..
Walking dead ! Walking dead ! eh? Driving dead.. !! huuu huuu huuuuee.
tapi nasib baik kes polis itu tak terjadi.

Belong to you and ... me


Sometimes we let affection, go unspoken.

Sometimes we let our love go unexpressed
Sometimes we can't find words to tell our feelings,
Especially toward you, i love the best.
Beautiful things i ever had, ever felt and ever seen.

warm hazel eyes
sweet red lips
brave hand
silent shoulder

hazel eyes that give me a warm feeling look

red lips that smiling to me without regret
a hand that always take mine and show me the way 
a shoulder for me to lay on and tell me that everything will be okay

I'm not supposed to love you, Im not supposed to care

I'm not supposed to live my life, wishing you were there
I'm not supposed to wonder where you are, what you do
I'm sorry I just can't help myself, I fell in love with you





Malam ini ku sendiri
Tak ada yang menemani
Seperti malam-malam 
Yang sudah-sudah

Hati ini selalu sepi
Tak ada yang menghiasi
Seperti cinta ini
Yang selalu pupus

Tuhan kirimkanlah aku
Kekasih yang baik hati
Yang cintai aku
Apa adanya



The Rock ft Dhani

Dec 14, 2012

how i describe 'you'

plain


innocent


sparkle


honest


fragile

damm cute arent they ?
plain look, sparkle eyes, soft skin, honest smiles, and nice smells.
sure do you'll fall in love.
kate sorang 'puan' kat ofisku, 
"selalu-selalu la tengok baby2 yg comel ni mase pregnant. nanti anak yg keluar tu pun mesti comel."
HAHA. sape taknak baby comel-comel cenggini.
tapi selagi namanya bayi, kurasa mereka sentiasa comel.
muke mintak ciom je. always okeh.
betapa indahnye perasaan mommy to be tu. kann ?
aihh, tak sabo ke ??
kawen pon belom, cenggane nak merasai perasaan tu ?
HAHA.
maka, anggap jela post nih sebagai bekalan di masa depan.
bile tibe masenye takde la susah2 nak gugel kan ? sign in sude ..
HAHA.
mari rasa tak sabar peknen yukk !
boleh tatap lame2 muke bayi2 sekalian tanpa rasa bersalah untuk merasai suatu perasaan yg indah.
:)

Dec 11, 2012


kupandang keliling, senyap. sunyi. sepi.

hanya ditemani dgn kesejukkan embun pagi dan salakan anjing yg kekadang meremangkan bulu2 roma yg hidup segan mati tak mau. HAHA.
dah pukul 1.35 pagi ok.
belum dpt lelap mate pun lagi.
lapar + runsing. perfect match huh ?
keretaku di bengkel, nuuuun jauh di jalan kuching.
sayang, apa kabar dgn mu ? seharian tak ketemu. mama rindu.. HAHA
dan dgn itu seharian jgk lah aku tak keluar !
ibarat hilang kaki. tak keluar = tak makan.
nampak tak hidup bujang itu tak indah ?
aku lapar ok. LAPAR.

Dec 5, 2012


Tidak bisu untuk tegar merahsiakan
Tidak tuli untuk tidak memahami
Tidak buta untuk tidak tahu menilai
Kadang-kadang 'kejujuran' itu tegar sekali 
membelakangkan 'terima kasih'

maafkan ...

Nov 29, 2012


Ku menanti sang kekasih
Dalam sunyi ku bersuara lirih
Yang berganti hanya buih
Yang sejati tak akan berdalih

Lembaran putih telah terpilih
Dan demi cinta

Ku tepiskan semua keraguan jiwa
Dan ku ganti dengan kepastian
Hatiku ini mulai mengerti
Dan berani tuk menyambut janji


Letto

That is the because


Flowers are the sweetest things God ever made,
and forgot tu put a soul into.
Thats why He gave me you.

Nov 26, 2012


Boy : I'm superhero. Guess my name.
Girl : Superman ? Ironman ?
Boy : No. Yourman.

sumber (fb)

Nov 23, 2012

a moment to remember



sekali lafaz dan, sah..
tahniah sis..
"ohhh... khuluqqq ..."
haha.. kau buat lawak kan bro.
eh slh, abang iparku !
*buat tok kadi gelak je pabile beliau tersalah pronouns*
nebes lettew!


selesai penyerahan mas kahwin, selesai doa diaminkan,
hujan turun seiring rahmat.
syahdu. :')
esoknye, reception day, pun hujan jugak..



ah, beliau ni pembawa bunga manggar
lencun ok! terbaik kau dikk.
dah kompang, flower girl, rombongan lelaki, semua melangkah dlm hujan 
sanggup! demi mengiringi pengantin.
tetibe suasane nampak romantik uh time tu.
haha siyes tak tipu!

ni pulak antara hantaran-hantaran yg tak sempat nak dibawak keluar disebabkan hujan,
for him and for her..
l.o.v.e








decor yg sgt cute !
credit to mak ne, mak chu, mak long, dan semua mak2 lah
yg bersengkang mate dari mlm bwk ke subuh.
TERBAEK.

a moment to remember..



guest book untuk kenangan hari tua. hahaa.
agak berjaya lah slogan dlm pantun uh
since tuan2 dan puan2 yg dtg hari tu sudi utk meninggalkan ucapan..
credit to ME. boleh ? haha. (nak jugak)
aku, selaku family pengantin mengucapkan terima kasih kepada semua yg tolong,
sedara mara dan tetamu yg datang dari jauh, selangor, johor, penang,
trimas all.. :')

selepas hujan,

pengantin bergerak utk shoot outdoor..
special dedicated to you both,
hold tight to the journey of Allah, In Shaa Allah..












like a queen ! sukee..

and here the candid moments,





Semoga Bahagia Hingga Ke Jannah...
love.love.love.love both.

Nov 19, 2012

setia malaysia




Demi negara yang tercinta
Dicurahkan bakti penuh setia
Demi raja yang disanjung tinggi
Kesetiaan tak berbelah bagi

Kepada pemimpin kepada rakyat
Khidmat diberi penuh taat
Sama bekerja sama berusaha
Setia berkhidmat untuk semua

Rela berkorban apa saja
Amanah bangsa tetap dijaga
Kami berikrar penuh setia
Demi agama bangsa dan negara



Im not telling you a Liar
Im telling you only Truth.
Sincerely.

Nov 16, 2012

Menanti


" How deep is your love,
How deep is your love, How deep is your love..
I really need to learn
Cause we're living in a world of fools.. "

Bukan tiada percaya,
Bukan jua memaksa,
kerna ku tahu, tiada cinta tanpa harapan,
kau pun tahu.
 harapan setinggi awan itu anganan cuma,
 ku cuba, dan kucuba untuk berpijak kembali.
kerna saat jatuhnya akan ketemu jua.
aku berhenti berharap.
kerna ku tahu, kunci itu di tangan mu.
aku berhenti berharap...
sambutlah gapaianku andai kau tahu,
aku disini untukmu.

Wondering


I know your eyes in the morning sun
I feel you touch me in the pouring rain
And the moment that you wander far from me
I wanna feel you in my arms again

And you come to me on a summer breeze
Keep me warm in your love and then softly leave
And It's me you need to show
How deep is your love

How deep is your love, How deep is your love
I really need to learn
Cause we're living in a world of fools
Breaking us down
When they all should let us be
We belong to you and me

I believe in you
You know the door to my very soul
You're the light in my deepest darkest hour
You're my saviour when I fall
And you may not think
I care for you
When you know down inside
That I really do
And it's me you need to show
How deep is your love...


How Deep is Your Love
Bee Gees

Nov 14, 2012




Kompang dipalu berlagu mengganti gamelan,
Menyambut kedatangan tetamu Kedah,
Selamat Pengantin Baru kami ucapkan,
Semoga Ezzaty-Husni bahagia hingga ke Jannah ..

Nov 9, 2012

hypothesis



The more I like you,
the more I hate myself.

Nov 7, 2012



Nov 5, 2012

pengingat setia

Lagu menjadi rindu,
Rindu menjadi lagu.
Menari terus seiring irama hati,  
Cukup untuk membuahkan senyuman
walau kedengarannya sama...
Tiada kujemu andai itu pengubat rasa,
Menemukan gapaian yg tidak tercapai dek tangan.
Jawablah bintang,
apakah disana juga merasa suatu yg sama ?
Sampaikanlah jiwa ini biar dia turut merasai..





Nov 2, 2012

kita minum dulu!

teringat zaman2 skolah menengah, zaman2 duk hostel dulu.
nak study je mesti carik milo dulu.
takpun kalau lapa tengah2 malam, ramai2 melantak megi.
beratur la mak jemah, cik kiah, pah bedah kat depan water cooler tuh duk tadah air panas dalam magkuk tak kurang jugak yang bawak flask.
sampai la satu ketika, kecoh air water cooler tu bertukar warne.
dari putih jadik cokelat kuning. makaihh karat !
eeuwww kalau minum mau bocor perut weh.
lalu, sejak dari itu water cooler tersebut mendapat gelaran baru, water killer..
itulah sejarahnye.
dari itu, aku dah tak percaya lagi dengan water cooler.
aku lagi suke beli air botol.

bottle water pulak rupa-rupanya terbahagi dua.
ade 'natural mineral water' ade jgk 'drinking water' 
dan kedua2 jenis air ini berbeza.
kepada yang dah tahu, syabbasss!
kepada yang belum tau same la kite.
meh nak share.

natural mineral water 
adalah underground water
yg mengandungi mineral, vitamin dan garam galian.
Yang sepatutnye ade dlm air minuman kite lah.
boleh baca secara details kat blog Dr. Zubaidi 

drinking water
adalah air yg dirawat
melalui proses reverse osmosis (RO).
ia dirawat utk membuang dan menapis bakteria, 
kotoran dan kuman.
tapi yg tak bagusnye ia menapis secara drastik termasuklah 
jadi, kite hanye minum air semate-mate. sad huh ?
tapi itu lebih baik dpd water killer tadi. Haha.

Tapi agak menyeksakan la nak duk tenung label botol air yg tulisan bersaiz semut tu untuk figure out yang mana mineral water, yang mane drinking water.
jadi, utk mengelakkan mata pengguna juling, Ministry of Health (MOH) dah pun menetapkan caps colour utk memudahkn pembezaan.
Penutup pelbagai warna (mengikut brand) untuk mineral water dan penutup bewarna putih untuk drinking water (semua brand).



Oct 31, 2012

misi





i heart it !
Knitted blouse.
tapi susah betul nak cari.
dah 2 kali ke TS tak jumpe yg sebijik camnih.
punyela tak pueh hati, aku ke TS kali ke 3
dengan mission yg sama,
Knitted blouse!


memang shopping itu sunuk. 
kau yg kat belakang aku tu tak mcm senyum puas lak an..
tapi bile tak jumpe yg dicari, stress betul mak rase.
TS tu dah la besar. kedai lak kecik-kecik, beribu lak uh.
prinsip bile dtg TS ni kena jelas. kalau tak mau sebeban baju baru nak dibawak balik nanti.
bile dah masuk satu2 kedai tu, kalau jumpe yg korang suke, sile jgn hold.
beli jela terus. sebab bile patah balik semula, confirm dah tak jumpe kedai tadi.
pastu pakai high heels lak tu. lagilah terrible. Haha
dahtu nanti balik dgn perasaan yg penuh sesal. 
sesudah penat mengelilingi, akhirnye aku grab jgk 1
memang mission tak accomplish sebab tak sebijik! 
tersuke pulak yg ni time tu. Haha.
nampak tak prinsip tak jelas kat situ ?
:)


nafsu ke 9 masih menginginkan knitted blouse tadi.

birthday present in advance, anyone ?
ngehngeh

Oct 30, 2012

full package

alkisah, tersebutlah cerita dan kejadian tika hamba pulang menyambut hari raya korban.
sepetang sudah hamba menunggu ketibaan sang bas, bersambut jua dengan juraian hujan yang maha lebat.
tiadalah payung, bumbung kaunter tiket jualah menjadi tumpangan.
akhirnya, hati yg tidak sabar dapatlah tertahan sementelah kaki dapat melangkah menaiki sang bas tika sang bulan mula menunjuk rupa.
tiadalah disangka, sang bas yg diharap coach vip hanyalah indah khabar dari rupa, ibarat harapkan pagar, pagar makan padi, bocor mencurahkan air hujan keatas seat mahupun penumpang.
bertebaranlah sekalian penumpang mengelak air yg membasahi lagi membekukan sehingga ke tulang hitam.
tiada juga daya pak supir untuk menolong, maka diteruskan jua perjalanan sehingga ke hentian bus stop pertama (depan terminal je pon)
tika hati gundah gulana tidak rela bepergian dalam kebasahan, muncul akhirnya pertolongan.
ibarat berpantang maut sebelum ajal, sang bas kembali berpatah semula.
demikian hendaknya, bas yg ditukar jauh lebih selesa lagi gah rupanya. syukur.
demi memenuhi kalendar raya, 
ditempuhi jua perjalanan jauh lagi maha jem.
sebermula KL, membawa ke gombak, sesampai jua ke bentong, tiadalah lancar.
sementelah angka malam bertukar 11.30, sang bas, pak supir dan hamba berjaya juga melepasi rintangan jem.
namun, kusangka panas sampai ke petang, 
rupanya dihujani ujian di tengah jalan.
tiadalah sang bas yang gah itu mampu menempuhi kelajuan demi side mirror patah hendaknya.
berhenti lagilah sang bas dengan penuh kebahayaan di emegency lane.
tidak mampu memotong, sang bas hanya menbuntuti sang lori yang maha hebat perlahannya.
demikian, tiadalah sabar lagi sang pak supir, dibawa berhenti lagi demi mengikat side mirror sedaya yg mungkin.
akhirnya, tika embun jantan mula menunjukkan rupa, sampai jualah kami ke destinasi kerajaan Kuantan pada angka 1 pagi 
....
nangis !