Jul 9, 2012

skin's : skin care (P2)

seperti yg dijanjikan,

Etude House Baking Powder Crunch Pore Scrub

yg ni bukan serbuk penaik buat kek 
ok, tapi scrub!
nape eh name die cenggitu ? sebab putih suci kot.
mule2 aku igt dlm die serbuk. leceh nih nak kena bancuh lak.
sekali bukak, hopocott!
lah cam scrub bese je.. basah-basah gituu. kuikui..
jadi senang je. sapu kat muka yg dh dibasahkan.
dlm 1 kotak ni ade banyak sachet.
1 sachet boleh pakai 2 - 3 kali. kalau nak pakai semua pun boleh.
tapi lame lah korang dlm toilet tu semate2 nak bilas muke bagi betul2 bersih.
scrub ni sgt terer dlm menyerap minyak n
membersihkan sisa mekap..
pakai 2 kali seminggu je cukup. takpun ikut la kesesuaian kulit.
lepas pakai kulit akan rase sejuk.. so, mind your eyes !
harganye RM 30++
selain tu ! baking powder ni ade jgk dlm bentuk
cleansing powder wash, deep cleansing foam,
powder pore cleansing tissue. takpun
klik je BB Cream Boutique ni utk tengok n berkenalan dgn
Baking Powder Product.


Etude House I Need You Mask Sheet

ok, lepas berScrub elok sgt lah berMask pulak.

kadar penyerapan akan menjadi lebih tinggi. haa giteww ...
datangnye dlm 7 jenis.
pearl extract, aloe, lemon, pomegranate, green tea, royal jelly dan ginseng.
formulated with a variety of natural ingredients to supply antioxidant moisture care.
walaupun cenggitu, takdelah semua ke tujuh2 jenis ni seswai.
contohnye green tea sesuai utk kulit berminyak tapi tak utk yg kulit kering.
sile try and error atau buat research dulu
1 sheet beharga RM 6.90
tapi sekarang Etude tgh offer, buy any 5 at RM15.
hape tunggu lagi ??


Skin Food Egg White Serum

err.. tak die bukan dibuat dr telur.

konon2 putih licin cm telur rebus la.
1 kotak dh siap2 ade dua serum.
T-Zone & U-zone.
dua2 pun utk oil control..
pun boleh pakai bile2..
1 kotak harganye RM 49.90

happy hunting ~