Jun 23, 2017

Beraya Dalam Kesederhanaan

Gituuh tajuk mama pilih..

Raya tahun ni lain macam sikit.
Persiapannya terasa benar lain.
Masa sorang lain, bila berdua lain sikit, bila dah bertiga lagi lain
Entahkan perasaan ataupun kos yg mengundang. Hu.
Kalau buat check list ni, banyak benda lagi yg tak complete padahal 2 hari lagi nak habis puasa.
Like literally, we all cuba melalui bulan ramadhan ni senormal mungkin.
Malas nak terlalu fikir persiapan raya melainkan bangun sahur, keluar rumah awal semata-mata nak kejar masa office hour yg berubah, bergaduh dengan jem yg bagaikan double sesak dan dipenghujung hari, fikir nak makan apa berbuka nanti.
Itu yg semuanya jadi last minit.

Ada la teruja sikit. Tipula takde kan. Farrel la pencetusnya. Hehe.
Dari awal tahun sampai dah nak raya, baju & barang2 dia je yg mama teringat nak beli sampai terlupa diri sendiri.

Papa? Papa terus lost dalam part servis kereta. Servis itu ini, servis apa yg patut, renew roadtax yg ngam-ngam nak raya la dia nak expired. Kasihan papa. Hu.

"When you manage to commit the monthly installment, but there you go when it comes to maintenance." Realiti sebenar sebuah conti.

Suspension sedap. Handling smooth. Safety tip top. Accessories luxious.
Tapi end up, poket yg tebal kian menipis. Rasa macam nak jual balik. Lol.
Cakap je tapi hati sayang. Kehkeh.

It's no longer Peugeot. I rather call it Pujuk.
Duit berhabis banyak, end up kena pujuk diri la. Kah.

Hati-hati memandu ke kampung.
Bertabahlah menempuh jem. Itu pun salah satu kemeriahan raya. :)
Salam kosong-kosong dari FnN Family.