Jan 7, 2013

Book Chat


"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang

menciptakan (sekalian makhluk)." (QS Al-Alaq, 96:1)

Bangsa membaca, bangsa berjaya. 

sedang membaca itu sendiri jambatan ilmu.
sekarang bahan-bahan bacaan dah tak susah nak cari.
archive, museum, library. 
termasuk bab2 information skill pulak. ehhh.
ok, ok. aku bukan nak berpropa disini.
aku permudahkan cerita, ofisku ada library, 
known as Knowledge Management Center (KMC)
aktiviti rutin yg diorang buat, setiap minggu diorang akan menjemput
staff ataupun orang luar contoh yg pernah datang, 
Puan Maizurah Hamzah. *cube gugel beliau*.
akitiviti rutin ini dinamakan 'Book Chat'.
jadi, mereka yg dijemput ni akan duduk atas sofa, tunjukkan buku ape yg diorang baca, ceritekan tak panjang lebar, serba sikit apa yg dirasakan menarik sambil jadi center of attention sekejap, pastu lepas habis story telling, anda akan dapat sedikit hadiah yg berupa cenderamata selain dapat makan free. Haa gittew..
mudah bukan ? HAHA. 
tapi tak semudah yg disangka pabila anda tak baca buku lately ni, pastu anda dijemput menjadi sharer. -,-
idea ..?